hypofunkce štítné žlázy a těhotenství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #393760 8.8.2018 17:41

Ahoj holky,
čistě teoreticky...mám hypofunkci štítné žlázy, 8 let beru půlku prášku Letrox 50, nyní mám výsledky TSH 3,75 a FT4 17,3 podle doktora ideál a prý není potřeba zvyšovat dávku a můžem se snažit o mimi. Měly jste některá kvůli hypofunkci problém s otěhotněním?..Každopádně, kdybych zjistila, že jsem těhotná, mám ihned zvýšit dávku na celý prášek?
Je mi blbý se objednávat hned k doktorovi, když budu třeba teprve ve 2 nebo 3 TT, ale zároveň se bojím, že když tam nepůjdu hned, tak si tím můžu přivodit potrat. Jak jste to řešily vy, šly jste okamžitě dřív se žlázou než na gynekologii? Děkuji za radu.

  • 08.08.2018 20:53:12 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Beru letrox 50 minimalne 14let. S otehotnenim sem problem nemela. A do 10tt se musis nahlasit na kontrolu na endo, udelaji kontrolu krve +fT4 a podle toho upravi davkovani. Sama si nic nenavysuj.

  • hiuhi8.8.2018 17:47

    Me se stitnou zlazou po zjisteni tehu objednavali prave az po potvrzeni tehotenstvi.....;-)

  • buccaneerka28.8.2018 18:26

    Já nemám štítnou vůbec a když jsem zjistila ve 3tt, že jsem těhotná, zavolala jsem na endo a ve 4tt jsem byla objednaná. Dávku léků jsem potřebovala navyšovat až v půlce těhotenství.

  • Pokud máš plne kompenzovane hormony, není problém se zlazou a ani s otehotnenim kvůli tomu. Nic nenavysuj, dokud o tom nerozhodne doktor probůh. Ublížila by sis. Už vůbec ne dvojitou davku. Mne cele tehu dávky ještě snizovali a zvyšovali az při kojení.

  • Já brala 100ku, s otěhotněním nikdy žádný problém, test jsem si vždy dělala až později, jelikož cykly mám až 45 dnů a žádný problém, někdy v 5.-6tt oznámení na endokrinologii, navýšení léků až na základě výsledků
    z krve, v jednom těhotenství mi to nenavýšila, v dalším ano, ale na krev jsem pro jistotu v první půlce chodila každý měsíc, později ob měsíc, pak.po šestinedělí, jinak 1* za půl roku. Mám děti 4 a nikdy žádný problém, sama vych si s lékama rozhodně ani nehýbala, v těhotenství jsem nikdy např. nebrala 2* větší dávku, max mi to navýšila o půlku prášku 2* týdně.

  • Já jsem šla na kontrolu na endokrinologii asi 4 dny před očekávanou ms a hlásila jsem doktorce, že jsem asi těhu, vzhledem k tomu, že u každé kontroly mi berou krev, doktorka si vyžádala i HCG, kdy se těhotenství potvrdilo. Na každé kontrole mě nabádala, že mám případné těhotenství hlásit hned, aby se popřípadě upravilo dávkování. Takže sice ti může být blbé letět tam hned, ale asi je opravdu třeba to hlásit zavčasu, když i ti doktoři na to pořád upozorňují. :-)

  • zakewka9.8.2018 15:38

    Ja byla v tehu poprve az 13tt.. mela jsem vzdy hranicni vysledky.. pri snazeni letrox 50.. pak jsem vysadila.. otehotnela nahodou a neplanovane, v te dobe bez leku.. poprve jsem byla tech 13tt cca.. dostala 50 letrox zpet a po 20 tt se nevysoval na 75 az do porodu.. ted mam pri kojeni 50.. takze klid.. neni nutne stat v cekarne s jeste mokrym testem..;-) navic pri snazeni mi rikal at se objednam jak budu mit potvrzene od dr..

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 664 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist