hygiena

Otázku položila: Anonymní uživatelka #48336 6.9.2011 1:43

Ahoj, holky je to strasne, ale muj pritel nema vubec zadne navyky hygieny. Byl na venerologii kam chodi mimo jine i nakazeni zloutenkou a pak neumytyma rukama jedl chlebicky. Jsem v 34 tydnu tehotenstvi, nevim vubec co mam delat,nemohu chodit kvuli kyclim a nepostaram se o sebe az do porodu.Prosim vas muze me nakazit treba zloutenkou a, coz je nemoc spinavych rukou to by 6 tydnu pred porodem bylo katastrofalni . Mohu s nim byt v jednom byte? pokud ano jaka mam ucinit hygienicka opatreni? vim ze inkubacni doba je az 50 dni. mohl by me nakazit i kdyby byl ockovan ? mohl by byt prenasecem? ja ockovana nejsem. mate na to nejaky nazor nebo zkusenost, budu vam strasne vdecna.bojim se

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • tak si o tom promluvte a nauč ho, že když přijde domů, tak první cesta vede do koupelny a umýt se. To by snad mohl pochopit. U nás je to automatické, jezdíme do práce a domů mhd a neumýt si potom ruce by byl hazard.
    Ale můj ex přijede za malým vlakem, pak jde do hospody na pivko a pak chytá na malého a hrabe se mu těma nemytýma rukama v hračkách a podle sociálky a soudu jsem přehnaně úzkostlivá, že mi to vadí a poukázala jsem na to. A že hračka spadne na zem mu taky nevadí a s klidem ji zvedne a dá zpátky malému, který ji okamžitě strčí do pusy. Já z toho šílím, ale zasáhnout nemůžu :-(

  • cudla6.9.2011 8:35

    No,ono žloutenku typu A může chytit v podstatě KDEKOLIV a ne jen na venerologii....jinak venerologie se zabývá pohlavními chorobami,žloutenka patří spíš na infekční,ne?
    Víc bych řešila,jak je to s hygienickými návyky každodenně,než tuto jednu příhodu.Pokud si zapomíná mít ruce pořád,tak by tě mohl nakazit už dávno a bylo by dobře to řešit už dříve a nešílet 6 týdnů před porodem.Jestli zapomněl jen jednou,tak z toho nedělej vědu.My jsme s partnerem oba dost přísní na hygienu,ale i přesto se nám taky podaří občas něco "rizikového."

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 225 otázek, kterým se dostalo 271 595 odpovědí a 409 751 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist