holčička má srostlé stydké pysky

Otázku položila: Anonymní uživatelka #100779 26.7.2013 19:36

potřebovala bych poradit, doktorka nám dneska řekla, že holčička má malinko srostlé pysky. Že mám navštívit gynekologa (případně svou gynekoložku). Chtěla bych se zeptat, co jí budou s tím dělat? A nedá se to udělat nějak doma, aby tam nemusela?

A ještě dodám, že jsem jí se je snažila roztahovat, ale asi né dostatečně :- (:-(

Děvčata, dnes jsme tedy byli u doktorky. Tak aby jste měli představu... Malá to měla malinko srostlé. A ne stydké pysky, ale poševní vchod dole u hráze. Tak si vzala kovovou špachtli (nebo co to bylo) a malé to roztáhla od sebe. Malá o tom ani nevěděla, smála se a neplakala. Doktorka říkala, že jí to teď mám natírat a jakoby masírovat jakýmkoliv krémem. Olejíčkem, nebo na opruzeniny. A že stačí jednou týdně. A že do předškolního věku je to normální. Takže možná je na tom něco pravdy, s tím mazáním, jak psaly holky :-) Ale čekala jsem něho horšího. Ale malá to vzala statečně, takže jí to ani nebolelo :-) Což je hlavní. Možná je to i tím, že jsme šli za včas. Kdyby jsme šli později, a měla to třeba srostlé víc, tak by jí to asi bolelo (jak tu bylo zmiňované) :-) Takže vám holky moc děkuji, že jste tuto otázku řešili se mnou.... Moc jsem mi pomohly. A snad i budoucí mamince (která taky přispěla svím příspěvkem :-) )

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Dr udělá drobný zákrok v lokálním znecitlivění. je lépe zavčas, než to odkládat. někdo k tomu má asi větší sklony. pokud se to nepovedlo doma dotedka, tak bych to raději nechala na Dr.

  • jak je stará? snad to malá taky nemá, trošku mě to vylekalo.. prý se má hodně dávat hodně olejíčku u miminek- holčiček, aby se to nestalo :-(

  • čím dřív to začneš řešit, tim míň bude holčička trpět, je to sice v lokálním znecitlivění, ale stejně to štípne.. když je to srostlý jen malinko, tak se to jen jakoby prstama od sebe odtrhne, pokud je to srostlý víc, musí se maličko říznout.. v porodnici mi ukazovali, jak kačku čistit, vždycky za pomoci olejíčku.. ale že by řekli proč, nebo na co si dát pozor, to neřekli... z internetu jsem ale něco málo měla načteno, tak jsem z toho měla hrůzu, takže jsem malou při každým přebalení šupla pod teplou vodu a pořádně ji opláchla a po koupání jsem důkladně čistila záhyby právě tamponkem s olejíčkem, aby se ta jemná kůžička nějak nepotrhala.. mám ale kamarádku, co si na to taky dávala pozor a stejně je to neminulo.. dostali sice kortikoidovou mastičku, ale i tak museli na zákrok.. je zvláštní, že se o tom nijak zvlášť nemluví, přitom je to skoro až častej problém... u kluků se předkožka řeší už v porodnici a o tomhle nikde nic neřeknou..

  • Tak to slyším prvně... Taky čekáme holčičku a tohle by mě nikdy nenapadlo :( O klucích jsem to slyšela, tak jsem právě nechtěla kluka, že jsem z toho měla strach, tohle mi ale přijde horší :(

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 723 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist