gynekologická vyšetření

Otázku položila: Petra3 6.6.2011 14:56

Holky, tak jsem dnes přišla docela rozčarovaná od doktora. Byla jsem před 2 měsíci u Dr. s tím, že nemůžu otěhotnět a vzhlédem k tomu, že je mi 32 let (snažíme se 10 měsíců) ráda bych to už začala řešit. Doktor řekl ať jde přítel na spermiogram (ten dopadl ok)a pak ať přijdu s výsledkama a začneme situaci řešit. Dnes jsem u něj teda byla, ale udělal mi jen ultrazvuk a že vypadá vše ok a že vypadá že asi opravdu zrovna ovuluju (včera mi vyšel pozitivní ovu test). Přítel je v pořádku a já podle BT a ovu testů ovuluju, ale nedaří se , tak mám jít na ineseminaci. Byla jsem z toho uplně zaskočená, že mě ani neprohlížel, ani mi nevzal krev... prostě mi přišlo zvláštní, že podle mých grafů BT usoudil, že jsem v pořádku a ovulace probíhá a hotovo:( Vyšetření jestli ovu opravdu probíhá a zda mám dobré vajíčka atd. nedělá gynekolog? Dělá se to až na nějakých specializovaných pracovištích? Dal mi jen kontakt na nějakého sexuologa s tím, že tam k němu mám jít hodinu po sexíku, aby se na mě kouknul, jak se chovají přítelovy spermie u mě. Jsem nějaká zklamaná, páč mi přijde že mě trošku odbyl a spěchal na oběd, tak to chtěl mít rychle za sebou :(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Simone6.6.2011 15:06

    Na vyšetření k sexuologovi? Já myslela, že sexuolog je přes problémy v sexuálních vztazích - kdybys například měla problém se vzrušit nebo tak. Ale gynekologické věci přeci řeší gynekolog, ne?

  • Ahoj, tak to tě opravdu asi obyl. Já jsem šla k lékaři po půl roce, že se nám nedaří. Hned mi vzal krev. Prohlídnul mě. Pak jsem měla přijít na hormonální profil. Vše bylo v pořádku. Přítel spermio taky v pořádku. Pak jsem šla na malé kouknutí do dělohy s odběrem vzorku, zda je děloho v pořádku. Zase vše v pohodě. Nakonec jsem šla na průchodnost vejcovodů a ještě ten měsíc jsem otěhotněla ;-)

  • ahoj, já byla u lékaře po roce snažení....jen mě prohlédl a poslal domů, že jsem ok a že to chce čas.....otěhotněla jsem až za dalších cca 8 měsíců, ale potratila.....zase to neřešili.....přešla jsem k jiné doktorce, která se začala chovat stejně, tak jsem si dupla a milostivě mě poslala na IUI ta se nepovedla......tak jsem měla jít na druhou, ale objednala mě pozdě bylo už dávno po ovu...a tak furt dokola!!! Chce to pevné nervy!!!

  • Lucie.S6.6.2011 19:52

    No, přibližně ve tvém věku jsem s manželem také začala řešit mimčo. Také jsem se setkala s odbytím své lékařky, ale to by bylo psaní na velmi dlouho..:D každopádně, jak mně tak odbyla, tak mi vypsala žádanku do centra, které vyhovovalo její kapse...:D, tam jsem strávila zbytečný rok bez pomoci a taky skoro bez peněz...:DDDD No, našla jsem si jiné centrum, naštěstí ještě před tím, než mi ruply nervy a tam jsem naprosto spokojená. Dneska už čekám mimčo, už dávno jsem mohla jít jinam k jiné gynekoložce nebo doktorvi, ale je mi tam tak dobře, že tam už zůstanu...:D
    Takže být tebou, centra bych se vůbec nebála, naopak mají vše pod jednou střechou a veškerá vyšetření si udělají s tebou a manželem sami a nikam nemusíš zbytečně chodit a jezdit. IUI není nic hrozného. Fakt. Nečti ty hrůzy na netu. Je to opravdu kratší než gynekologická prohlídka, neboj, není to žádné IVF - umělko, prostě ty odebrané spermie od manžela nebo tvého přítele zavedou tobě do dělohy, jen jim jakoby zkrátí cestu k oplodnění. Vůbec, ale vůbec to nebolí a to mi věř, mám jich za sebou 6. Takže, pokud nejsi s doktorem spokojená, klidně si nějaké to centrum ve tvém okolí vyhledej, je tam péče kolikrát lepší než u normálních gyndařů a navíc, jejich personály se většinou skládají z opravdu odborníků a dobrých a kolikrát uznávaných lékařů. V našem centru je hlavním docent. Ošetřoval mně jednu dobu doktor, který je mimo jiné primářem v jedné naší nemocnici, každý z těch lékařů vykonává svou praxi ještě i jinde. Takže hodně štěstíčka ti přeju !!!

  • myslím, že Tě odbyl, že měl vzít krev na hormonální profil. To je základ.
    Je fakt, že někteří rovnou pak posílají do centra, kde si udělají všechno sami (vyšetření), ale ten profil by podle mě měl dělat vždy. Podle něj se ovulace pozná, i jiné případné problémy.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 731 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist