glykovaný hemoglobin a těhotenství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #193392 14.6.2014 15:04

Ahoj.
Chtěla bych se zeptat, jestli je tu někdo, kdo měl dekompenzovaný diabetes a otěhotněl. Já mám momentálně glykovaný hemoglobin 13 (podle nové normy 130, protože už se to nepočítá na desetinná čísla). Měl tu někdo takhle vysokou hodnotu nebo nižší, ale pořád "vysokou", třeba 8, 10? Jak jste to řešili? Já mám labilní diabetes, léčím se inzulínem už 26 a posledních ca 13 let je to nezkrotitelné (teď je mi 29), takže prosím neříkejte, ať si to dám do pořádku, protože to vážně nejde. Kromě transplantace jsem zkoušela už všechno. Komplikace diabetu dosud nemám, oči, ledviny, nohy, všecko je ok. Jen mě zajímá vaše zkušenost s těhotenstvím a dekompenzací cukrovky, resp. vysokým glykovaným. Moc díky.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, jsem také diabetička I. typu již 20 let, ale otěhotněla jsem plánovaně, tudíž jsem si musela před otěhotnění zlepšit kompenzaci. Musím říct, že mi ale těhotenství v kompenzaci hodně pomohlo, za celou dobu co cukrovku mám, jsem neměla lepší kompenzaci, aniž bych se nějak snažila, prostě to šlo samo. U tebe to ale nejspíš tak jednoduché nebude, jak sama píšeš. Snaž se, hodně měřit a podle toho dávkovat inzulín. Jako těhotná máš nárok na víc proužků, takže měřit se mnohem častěji by neměl být problém. Nenervuj se kvůli tomu, ale snaž se, aby glykémie byli slušné. Uvidíš že to zvládneš a vše bude v pořádku.

  • aker15.6.2014 14:50

    kompenzovat DM je hlavně důležité kvůli miminku.. Hrozí tam vysoké riziko vývojových vad. Lékařům si říkala že toužíš po miminku? třeba by ti nějak pomohli to vyřešit..a co pumpa? tu jsi zkoušela? nebo na ní nemáš nárok?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 328 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist