existuje možnost dát jedno z dvojčat k adopci

Otázku položila: Bývalá uživatelka #162256 17.10.2015 23:12

Jsem již maminkou 2 dětí (6 a 2 roky) a nyní čekám dvojčata. Hledáme s manželem radu nebo informace, zda je možné dát k adopci jedno z dvojčat, samozřejmě ihned po porodu. Těhotenství není plánované a uznávám, že je to velmi nezodpovědné, ale stalo se. Ne, že bychom děti nechtěli, ale v současné době žijem od výplaty k výplatě. Další obrovskou překážkou je fakt, že nemáme ani jednu babičku nebo hlídací tetu. Přesto, že vím, že mě spousta maminek bude odsuzovat, vidíme tohle řešení jako nejlepší pro naše nenarozené dcerky. Začínám být zoufalá a prostě nevím jak situaci řešit líp.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Carrie00717.10.2015 23:25

    Možnost asi existuje, ale přijde mi to vůči holčičkám dost drsné. Dvojčata jsou devět měsíců v jednom bříšku, jsou zvyklé na vzájemný kontakt a oddělení by se mohlo podepsat na jejich dalším psychickém vývoji. Z vlastní zkušenosti vím, že ze začátku nechtěli děti ani spát zvlášť, uklidnili se až když jsme je dali spinkat vedle sebe. Ještě jednou bych to zvážila a zkusila to vyřešit jinak. Zkuste napsat na klub dvojčat, třeba některá maminka poradí s nějakou případnou sociální pomocí.

  • Když už je opravdu chcete dát k adopci, tak obě dvě.Chápu,ze máte těžkou životní situaci, ale vždy je možnost to vyřešit. Zeptání na sociálce nic nestojí a určitě pro vás něco vymyslí,abyste si mohli nechat obě dvě. Co ja bych dala za to mít další dítě nebo dokonce dvě... Nějak si ani neumím představit, jak byste se mezi nimi rozhodovali...

  • Docela Sofiina volba :'-( chapu ze jste v tezke zivotni situaci,ale netrhejte je. Bud si nechejte obe,nebo obe dejte pryc. Kdyz pak pujdou do nahradni rodiny,pujdou spolu. Budou se mit navzajem. 8-. Drzim pesti,at se najde nejlepsi reseni pro vasi situac. Na socialce urcite poradi. Jinak pokud byste jedno ci obe miminka davala pryc,doporucovala bych primou adopci. Aby sly holky z porodnice rovnou do rodiny a nemusely do kojenaku atd.

  • Jsem sama adoptovaná a někde mi běhají sourozenci kteří mi celý život moc chybí. V případě dvojčat to bude ještě silnější. Určitě bych doporučila nerozdělovat je. Dejte k adopci obě :-)

  • Dejte je obě. Myslím, ze po porodu byste se těžko rozhodovala, kterou dát. Doma byste stále myslela na tu druhou. I vaše vyrovnání se s celou situací bude snad snazší. Holčičky by měly zůstat jednoznačně spolu. Adoptivní rodina se možná bude hledat trosku déle, ale v kojeneckém ústavu být nemusí vůbec. Pokud se jich zvládnete vzdát hned v porodnici, tak půjdou rovnou k pěstounům a nejpozději do roka k adoptivním rodičům. Spíš dříve, tam se jen čeká na vyhledání správné rodiny a vydání předběžného opatření soudem. Vaše rozhodnutí plně respektuji za předpokladu, že děti nerozdělíte. Jste už maminka a nebude to lehké. Dala jste holkám šanci, dejte jim ji i podruhé. Nějakou ženu učiníte šťastnou a vaše děti budou také šťastné.

  • Sice nejsem matka,ale tohle si nedokážu představit. Když byste to udělali,co v budoucnu řeknete tomu dítěti? Pravdu,že má někde sourozence ale dali jste ho pryč kvůli penězům? Nebo žít ve lži celý život? A i kdyby jste se to před ním snažili utajit,vždycky se to může někde "profláknout",zjistí to nějaká "dobrá duše" a naservíruje mu to. Opravdu byste dokázala rozdělit dvojčata? To si nezaslouží,narodili se spolu a patří k sobě. Snad se rozhodnete nějak abyste nelitovali,vůbec vás nechci ani nemám právo soudit i když to tak možná vypadá..nikdo nevíme do jaké situace se dostaneme. Držím vám palce at to zvládnete a at se rozhodnete co nejlíp to jde a at to má pro všechny co nejmenší následky.

  • Koukni na to i z te stranky, ze dat jedno pryc nebude tezke jen pro ne, protoze se jako dvojcatka rozdeli, ale i pro vas. Jak se rozhodnete? Proste reknes tebe si necham a tebe dam pryc? To mi prijde trochu krute...

  • sono218.10.2015 10:33

    To ti neverím, že by si to urobila. Mne osobne by puklo srdce, keď si spomeniem Z koľkých detí boli naši rodičia 3 A viac sama moja mama je zo 7mich , boli nesmierne chudobný, pritom moja mama vyštudovala atď. Podľa mňa sa dá všetko. Nerob to..,

  • Pokud premyslite, ze date dite k adopci. Tak bych spis premyslela, jestli obe nebo zadne. V zadnem pripade bych dvojcata narozdelovala

  • Nedávno byl na CT dokument ctyri v tom - Jedna rodina měla chlapečka sedm let, holčičku rok a něco a narodila se jim dvojčátka, taky holčičky.Mamince bylo 37 let a jejímu partnerovi téměř 60.Bydli v chatce tak 3+1 a vypadali tak spokojeně a štastně, když ze začátku to nebylo s financema nejlepší.Já bych dvojčátka nerozdělila :-( Raději obě dát k přímé adopci.

  • medulinek18.10.2015 7:03

    souhlasím s příspěvkama předemnou,pokud si je opravdu nemůžete! nechat,dejte obě,jsou na sebe zvyklé z bříška,celý život by jim něco chybělo.Ale jinak bych hodně přemýšlela,co můžu udělat pro to,abych si je mohla nechat obě.Co se nejdřív informovat na sociálce,jestli nedosáhnete na nějaký druh podpory?

  • To je úplná šílenost...........8-o

  • petulinkaa1318.10.2015 17:41

    jak rozdelis dvojcata,ublizis hlavne jim,to nedelej,kdyz je chcete dat k adopci,tak obe,proc jedno si nechat a druhy ne,to mi prijde sileny promin 8-o jak by ses umela rozhodnout jaky dite si nechat? preci to je silenost,chapu situaci,ale kdyz,tak je dejte k adopci obe dve.

  • Sarrah918.10.2015 22:53

    Nerozdělujte je, dejte je k přímé adopci obě. Když nebudou mít biologické rodiče, budou se mít alespoň navzájem... Pouto mezi dvojčaty je ohromně silné.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist