dotaz

Otázku položila: Bývalá uživatelka #34091 17.7.2011 10:48

Dobrý den
Jsem prvorodička v 32.t.t. a teprve včera jsem se dozvěděla že nesmím jíst plísňové sýry a to ještě tak že jsme byly na grilování a griloval se hermelín a kamarádka mi zdělila že to vůbec jíst nemám, že to těhotné nesměji. Zaráží mě že mi to neřekla ani paní doktorka, jediné co mi řekla že bych se neměla přejídat a že bych měla omezit sladké. Tak jsem akorád přestala pít tonic a energetické nápoje a omezila kávu, po včerejším grilování jsem si hned našla co vlastně těhotné nemůžou a nestačila se divit nejen že tedy celé těhotenství jím plísňové sýry ale jím i čokoládu a piji kolu( tu né zas až tak často ale ráda si jí dám).
Chtěla bych se vás proto zeptat jestli to může na miminku co čekám zanechat nějaké následky.
Předem děkuji za odpověď
Valentová

dekuji za rady :)
Dosti jste mě uklidnily :) takze ted uz to tak radsi resit a prozivat nebudu:)
Děkuji :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já bych to tak dramaticky neviděla.......jsem 37 tt a občas jsem si hermelín taky dala.

  • dzusinka17.7.2011 10:50

    Moc to řešíš, věší následky na něm může zanechat stres. Nejde o to, že to může ublížit miminku, ale že těhotné jsou citlivější na různá onemocnění než netěhotné ženy. A plísňové sýry jsou prostě lehce rizikové, ale pokud jsi je neměla často, tak bych to neřešila :)

  • přesně jak píše dzusinka, moc to řešíš... žádné následky určitě ne.. jsou mnohem horší věci, co dělají ženy v těhotenství než že jí plísňové sýry.. ty sýry jsi určitě nejedla denně...

  • ty se nesmí skrz bakterii listerii ale o te se ted nemluvi že by nekde byla :-D ja jsem to jedla normalne :-) neboj..hlavne nejez ve vedru spíš tatarku a majonézový saláty...nevis kde to v obchode jak dlouho na palate stojí na sluníčku tak aby nebylo zle..

  • přesně tak, nemá cenu dělat z komára velblouda, když si dáš hermelín občas, je to ok. Taky na něm docela ujíždím a nějak se mu ted v těhu nevyhýbám, naopak ho miluju ale s mírou:DD

  • Také bych to nedramatizovala :o) Já jsem se ládovala v těhotenství nivou i hermelínem. Občas mám pocit, že jako těhotná bys raději neměla jíst nic, nebo možná leda klíčky. I když ty vlastně taky ne, protože by tam mohly být bakterie e coli :o))

  • Já taky jedla celé těhu úplně všechno. Dokonce jsem neodolala ani toniku. Jedla jsem plísňové sýry, játra, pila kofolu i kafe. Opravdu úplně všechno na co jsem měl chuť :-) Malá se narodila sice dříve, ale úplně v pořádku :-) Neboj a už raději ani nečti co můžeš a co ne. Užívej si to :-)

  • Ahojky, pokud jsi to jedla a vsechny testy ti dopadly dobre, tak bych byla uplne v klidu. Ja jsem 29tt a semtam si taky dam. Snazim se to sice omezovat, protoze drive jsem to mela denne a nechci to prehanet,ale nic mi taky neni. Jinak si ujizdim ale na kofole, 2kávy denne si davam kazdy den a i pastiky. Spis jenom nejez jidlo z ruznych stanku, tatarky a majonezy,ktere nevis jak jsou delane a syrove maso(ikdyz steak na medium si davam :-) ) a syrove vajicka. Pivecko sem tam tretinka ti taky neuskodi. Ja rikam vzdycky at mimi ochutna jak to chutna :-))

  • Není pravda, že se plísňové sýry v těhu nesmějí. Jen se nedoporučují a to hlavně kvůli větší možnosti chytit kvasinky, příp. listerii, která je nebezpečná. Ovšem hermelín z obchodu si myslím, že je co se týče listerie v pořádku. Kvůli listerii bych se vyhnula různým pomazánkám a salátům, chlebíčkům, prostě lahůdkám, zvlášť v létě ve vedrech, hermelínu spíš nakládaného. Ale balený z obchodu nebezpečný jistě není. Jak říkám, niva a hermelín apod. prostě sýry z plísní jedině kvůli kvasinkovému zánětu.
    Co se týče coly: limonády a vody s bublinkami se rovněž nedoporučují. Navíc cola je samé barvivo, "éčka", cukr a kyselina fosforečná.
    Obsah kofeinu v těhu se doporučuje snížit na max. 300mg denně. Cola 3dcl až 70mg, čokoláda 50g až 36mg, instant.kafe 190ml obsah koefinu 75mg.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 723 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist