dítě a pláč

Otázku položila: Anonymní uživatelka #59482 7.3.2012 19:27

3měsíční miminko mi pořád pláče už nevím co, jsem neštastná,poraďte prosím

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • a nevíš, proč pláče? bříško, hlad, zima, plínka..nám v těchto "nevím situacích" pomáhalo malého nalepit na hrudník, pustit Daniela Landu a pořádně si zatancovat (Landa je moje úchylka, ty zkus svoji, kterou jsi poslouchala v těhotenství).
    A nebo vanička s vodou a pořádně promasírovat bříško - to pak malý usnul a spal celkem dlouho (voda jej uklidnila a unavila). Hlavně nesmíš být nešťastná, ty maly potvůrky to vycítí a pak je zle. Hodně sil a hlavně hlavu vzhůru - u nás 3 měsíce byly zlomové, pak už to bylo jen a jen lepší..

  • v tomto období nejspíš bříško.. zkus nějaké kapky na bříško - nám pomohly sabsimplex a třešňový polštářek, který je nahřívací (prodává se v DM). jinač platí nervozní matka, nervozní dítě....malá mi taky probrečela první 3-4 měsíce, bylo to náročné, po tom třetím měsíci se to již trošku zklidnilo...nám pomáhalo jen to, že jsem ji dala kapky, dala jsem ji do vajíčka, vajíčko nasadila na podvozek od kočárku, dala jí ten nahřívací polštářek na bříško a musela jsem i vozit po bytě a hlasitě zpívat - ona vydržela řvát asi ještě dvacet minut, pak usla..

  • Ahoj, ono je občas něco trápí, u nás to byly prdíky nebo pak růstový sprut. Většinou jsme ho rozbalili, namasírovali bříško, namazali olejíčkem, zkoušela jsem i rektární rourku, ale to většinou nešlo, protože hrozně řval a byl staženej, tak jsem nahřála pytlík a dala na bříško a chovali jsme. Nám hodně pomáhali kapičky na prdíky, ale občas se takový záchvat objevil, naštěstí ne denně. Nebo jsme s ním hopsali na balonu, to mu taky pomáhalo. Teď nás taky bolí bříško, tak prostě přiložím k prsu (když se dá, někdy nechce) on se vyprdí a jde spinkat. O víkendu jsme oba dny nespali, malého taky něco trápilo, tak spinkal u nás, uklidňovalo ho, že ho během spánku objímám nebo spí u manžela v náručí, nebyl k uklidnění, ale asi to byly zoubky, ale začal s příkrmy trpět na prdíky, takže občas máme taky veselo nedávno brečel 3 hodiny, ale to byl asi extrém ale chytlo ho to v noci, takže si užili i sousedi. Nebo zkus tu koupel, teplá voda taky pomáhá.

  • Těžko radit, jisté je, že ač miminko bylo od narození hodné, nebrečelo, nepostihli je tzv. koliky (a s nimi spojený neutišitelný i několikahodinový pláč), tak kolem 3 měsíců se probouzí. Začíná více sledovat svět a svět na něj začíná i více působit- příliš mnoho vjemů, příliš málo, nesprávné načasování, dítě se rychleji přetáhne a pak nemůže zabrat, začíná se zkracovat doba, kterou za den prospí...
    Nejlepší je s takto starým dítětem chodit hodně ven, ale někam, kde pokud možno nejsou prakticky žádní lidé-nejenže se tak spíše uklidní (i v závislosti na tom, že ty budeš klidnější), ty nebudeš ve dvojitém stresu-z toho, že Tvé dítě pláče a ještě z toho, co tomu asi tak řekne okolí.

    Takto staré dítě často začíná zlobit i s jídlem během jídla je velmi nespokojené-nedokáže se v klidu napít.
    Určitě pomáhá i pravidelný režim dne, spánku.., i ty budeš klidněkší, kdy budeš vědět, kdy dítě chodí spát, kdy se probouzí.

    Hlavně si věř, chyba není v Tobě, jen Tvé dítě prochází zrovna nějakým náročným obdobím, bud´ mu tedy blízkou osobou, u které se může vybrečet a dříve, či později i uklidnit. Úplně stačí, když pocítí, že jseš s ním, že jseš tu pro něj, lépe pak zvládne ten svůj problém, když bude vědět, že není na něj samo, ať už pláče, vzteká se, řve, kvůli čemukoliv. Jsou věci, které si naše děti musí prostě prožít (v sobě si srovnat) samy a my jim nedokážem více pomoci, než "stát u nich".

    Jsou děti, které pláčou fakt hodně, pak jsou děti, které prakticky nepláčou. Zažila jsem oboje a prostě jednou to přejde. U všech dětí, i těch velmi pohodových, se vyskytuje náročnější období a pak období, které je ve větším klidu. A i velmi ubrečené dítě z toho vyroste-zvlášt´, pokud se vybrečí jako malé miminko.
    Třeba syn byl jako od miminka hodně ubrečený-brečel několik hodin denně (i v noci u mě v posteli), nejdříve měl ty koliky, které přešly v náročné období okolo těch 3 měsíců, pak se začal rovnou vztekat-připadal mi prostě neustále nespokojený se svým součastným stavem. Jak moc byl ubrečený a nespokojený jsem poznala, když jsem měla dceru, která jako miminko ani nemukla a byla spokojenost sama. Kluk je od jistého věku vyrovnaný, nebrečí, ani se moc nevzteká, zato holka, co jako miminko nebrečela, má pořád nějaké ječáky a brečí i kvůli maličkostem (už je předškolačka a stále ji to nepřechází)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 232 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist