dianatal gel

Otázku položila: Bývalá uživatelka #22846 6.3.2011 8:40

holky je tu některá která tento gel už zkusila při porodu? a výsledky? všude píšou jak je super atd ale moc tomu nevěřím...vím že mi vůbec nešlo tlačit, nevěděla jsem jak na to, vůbec jsem necítila tlak na konečník (jak opět všude píšou) s kdyby mi doktor neskočil na břicho že vytlačil malého hlavu tak je tam snad dodnes:)) tak mě zajímá jestli jste některá už tento gel zkusila v praxi? ne že by to bylo drahé, ale moc tomu nevěřím...nevím.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Taky tomu moc nevěřím. Pokud má žena úzké porodní cesty a pánev, tak jí nástřih stejně nemine. Při samotném porodu je produkce mazlavého hlenu přirozená. Navíc to stojí dva a půl litru... Ale co člověk, to názor. Myslím, že už se to tu řešilo. - pohledej v diskuzích.

  • Také tomu nevěřím. Při porodu jsem sice na konečník šílený tlak cítila, ale nevěřím, že by mi gel usnadnil porod. Malého jsem vytlačila při třetím zatlačení. 2x jsem to zkusila, nešlo to, tak mě rovnou nastřihli a to poměrně hodně. Syn měl dost velký obvod hlavičky a skoro 4 kila. A to mě porodníci chválili, že na prvorodičku jsem při tlačení excelovala, že se snaží déle, některé talčí i hodinu. Ale prostě dle mého názoru má žena nějaké dispozice rodidel a záleží také na velikosti dítěte. U mého porodu byl doktor, který hráz stříhá velice nerad a kdyby nebylo třeba, neudělal by to. Jsem si tím jistá i z toho důvodu, že u mého porodu byla porodní asistentka, která je moje kamarádka. Kdyby mě nenastřihli, buď bych rodila ještě dnes a nebo se ošklivě potrhala. Nevěřím, že by mi gel v něčem pomohl.

  • já jsem si přečetla hodně diskuzí hlavně na MK.. a můj názor je, že to pomůže.. nemusí to pomoci extrémně, ale může to porod opravdu usnadnit. Asi takhle.. kdo to nevyzkoušel.. tak to dost pomlouvá, protože nadávaj na cenu atd.. a kdo vyzkoušel neslyšela jsem ani jedno negativní. Takže můj názor je poslouchat jen maminky, které to vyzkoušely:-)

  • Ahojky, ten gel krom toho, že usnadní porod, zmírní i následky, není asi tak velké odření, které mě osobně trápilo cca 10 měsíců po porodu. Měla jsem plánovanou sekci, ale kdybych rodila vaginálně, určitě bych si ho koupila.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 564 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist