dětský psycholog

Otázku položila: Anonymní uživatelka #46670 21.6.2012 10:51

Ahoj maminy, chtěla jsme se zeptat, zda jste některá z vás řešila s malým dítětem návštěvu psychologa a jak to probíhalo. Začínám u dvouletého syna sledovat nějaké signály, které bych s nějakým odborníkem ráda probrala. Jedná se o jeho reakce při návštěvách otce, se kterým jsme se rozešli po narození.
Nevíte, zda je možné si s dětským psychologem o všem popovídat jen tak ve dvou nebo tomu bude dítě přítomno a bude ho už i nějak diagnostikovat? Syn je schopný celou návštěvu tam probrečet a viset mi na krku dokud neodejdeme. Je to s ním teď těžké. Ono už i to naše těhotenství bylo divoké díky jeho otci a čekám, že se to ještě na malém někde projeví. Zvažovala jsem i návštěvu dětského homaopata.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • full.avl21.6.2012 11:46

    Ahoj, návštěvu u psychologa řešila ségra, tenkrát jsem tam byla s ním. Pokud chceš, tak mi písni vzkazem. Když bys byla i v okolí Mělníka, tak vím o bezvadném psychologovi pro děti. ;-)
    Je lepší když je dítě u toho, protože i jeho se bude ptát na nějaké malé otázky, ale nemusíš se ho bát, první hodina vypadá tak, že se vyptává jak to vypadá doma, na rodiče a sleduje reakce dítěte jak se zatváří a podle toho se ptá dál. Víc bych ti toho kdyžtak napsala vzkazem. Ale rozhodně se toho neboj :)

  • Blízká příbuzná také musela s malým dítětem k psycholožce, i jsem u toho byla, protože sama potřebovala sebou nějakou oporu, vevnitř vím, že byli spolu, druhou návštěvu si psycholožka zase vzala oba, pak si tam nechala jen maminku, aby sama bez dítěte řekla co si myslí (přecejen jsou i věci, které před dítětem neřekneš) a pak tam byl i malý sám, ale on šel bez problémů, určitě ti ho nebudou rvát z ruky, ale myslím, že se pokusí si s ním moc promluvit o samotě, samozřejmě si pak zase pozvali i maminku a dr jí řekla, co a jak.

  • určitě si zajdi... na dítěti se podepsala určitě i těhotenství, jestli jsi ho neměla vklidu.... i toho homeopata ti za sebe doporučím a klidně se radši poraď se svou pediatričkou, kt. tvé dítě určitě zná...a že ti bude viset maléj u krka? no a? psycholog to pochopí, však se jedná o dětského psychologa, takže v pohodě a za sebe radím- radši co nejdříve....a jak píšou holky- nebát se toho ! jinač určitě jestli je napětí mezi tebou a bývalým, jestli malej k němu nechce, tak to taky není dobrý...

  • JanaRad21.6.2012 13:52

    Já začala chodit s dcerou k psychiatrovi, ale byla jsem jeho přístupem hrozně zklamaná. Musela sjem sestře dávat veškeré údaje před dcerkou - taky jsem rozvedená a opět vdaná, bylo mi to docela nepříjemné, i když dcerka od počátku o všem věděla.
    A teď mě to asi čeká znova, dcerka má docela dost potíží a přidávají se další. Má od cca 6 let tiky v obličeji i zvukové a poslední dobou má snad nějaké afektivní záchvaty!!! Jenže to není batole, bude jí 14 let a já jsem zoufalá a nešťastná i za ni....

  • Ahoj u nás v podaně takhle malé děti bereme dovnitř společně s rodičem, což není úplně šikovné...., pokd bys nechtěla věci řešit před dítětem tak si vem ještě někoho, kdo dítě během rozhovoru pohlídá - je to určitě lepší - dítě nevyslechne co nemá, je klid věci probrat víc do hloubky.... Ještě mě napdá, že bys mohla zajít i sama, ty problémy jsou hodně vztahové, takže si myslím, že by to šlo dobře řešit i takhle úplně bez dítěte třeba v manželské poradně. U takových mrňousků, stejně psycholog většinou moc nevykouká a pracuje především s rodiči. Klidně se ptej, ale mám zkušenosti jenom z té druhé strany stolu :-D

  • Ahoj, jen zkušenost mé kamarádky. Její dcerka také potřebuje pomoc psychoga - mají někoho z Olomouce a nejdřív dojížděl k nim domů aby dítě nebylo tak vystresované. Pokud ti neporadí pediatr, zkus projít např. internet, třeba některá centra nabízí takovou službu i ve vašem okolí.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 745 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist