dawnov syndrom

Otázku položila: Anonymní uživatelka #53511 19.3.2012 11:59

ahoj holky prosim vas dnes jsem byla na genetice a doktorka me rekla ze mame trosicku zvysenou hodnotu sije.Ted cekam na krevni vysledky ale mam strach ze budeme mit dawnuv syndrom.Nevite nahodou jaka ma byt hodnota te sije maximalne a jak je velke riziko toho syndromu?nesetkali jste se stim nekdo?Dekuji vsem za odpovedi

dekuji holky a omlouvam se za anonym omylem se ho klikla :-) Michaela77

tak ahoj holky,tak to vypada ze krev dopadla dobre nebo se neozvali,rikali ze kdyby bylo neco spatne tak do pul4 se ozvou vcera a nic.Muj doktor ma dovcu takze vysledky uvidim az pristi tyden na kontrole.Otazka mam se delat starosti ikdyz je krev dobra ale ta sij trochu vetsi?Oni to merili a mela 2,54 ale pak to merili znova a uz to bylo 2,74mm sice rikali ze male nechce spolupracovat moc se hybalo:-) ale aj tak mam stale strach uz jsem o mimi prisla 2x.Nemuze se treba jeste behem tehu ta sij zvetsit atd?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Limit je do 3mm. Kompletscreening se hodnotí dohromady - šíjové projasnění, přítomnost nosní kůstky + krev, takže ještě vydrž na výsledky krve...určitě to bude dobré :-)

  • Borlova19.3.2012 13:06

    Ikdyž bude šíjový projasnění vyšší, neznamená to, že miminko bude postižené, záleží i na tom ostatním. Nosní kůstku miminko mělo přítomnu? U Downa bývá nepřítomna. Uvidíš jak Ti vyjde krev. U Downa bývá Hcg zvýšené a ten druhý hormón naopak hodně nízký. Držim palce, ať je vše Ok. ;-)Dej vědět, jak ti to dopadne.

  • Ahoj, jak už tu bylo psáno - test se hodnotí celkově. Ale chápu tě, našemu prckovi naměřili NT 2,5 a taky sem byla vystrašená. u prvního syna bylo NT 1,5. Ale doktor říkal, že je vše Ok a tyk že jo, máme zdravé mimi :-) Takže pokdu screening dpadl celkově negativně - bude vše Ok - neboj :-)

  • Borlova21.3.2012 0:19

    Pokavaď je krev v pořádku, myslím si, že je to Ok:-) Tak se neboj. Já měla taky jen jednu věc špatnou a to krev a jen HCC, ale skoro 5x vyšší. Mě ale vyšel screening pozitivní a podstupovala jsem amniocentézu:-( A teď mám zdravého dvouměsíčního chlapečka. :-) Teď už bych se na amniocentézu vykašlala, kdyby mi zase vyšla jen jedna věc špatně. Takže si fakt myslím, že to že máš malinko zvýšené NT, tak nic neznamená.

  • Ahlavně hodnot toho NT je naprosto v pořádku, horí hranidce je nad 3mm

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 563 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist