dárek

Otázku položila: Anonymní uživatelka #437598 2.2.2021 23:37

zdravím mé dceři bude 15 a chtěla bych jí k narozeninám koupit tento prstýnek, ale nevím jestli si toho bude vážit. Je to dobrý nápad ? jak reagují vaše děti na šperky ? https://yesmoda.cz/prsteny/3970-boccia-titanium-prsten-0129-06-57-mm.html

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • HaSha3.2.2021 9:32

    Do jaké míry si dcera dokáže vážit dárků, musí vědět její rodič, ten, kdo ji zná. Taky je otázka, co od dcery očekáváte. Jestli je pro vás vážení si to, že poděkuje, nebo že ho neztratí na koupáku, že bude ho nosit a chlubit se s ním, že o něj bude pečovat, nechávat ho přeleštit? Druhá důležitá otázka: Ví o něm? V tomhle věku si už dokáže sama vybrat, má svůj vlastní vkus. Mně připadá konkrétně tento prstýnek zbytečně drahý a usedlý, ale pokud jste se na něm shodly a není to "překvapení", pak bych to s ní zkusila. Osobně jsem v pubertě nesnášela, když mi někdo dal něco podle svého vkusu a čekal, že to budu nosit a že budu vděčná ještě dalších 5 let, protože byl dárek drahý. Radši bych si vybrala bižuterii za desetinu ceny, ale podle svého. Většinou jsem poděkovala, uložila si ho a dárek pak už nikdy neopustil šperkovnici.

  • Rebeca3.2.2021 9:38

    Zalezi na tom, jaka je vase dcera a co se ji libi. :) Ja osobne bych treba takovy prsten nenosila ani ted, protoze nesnasim zlatou barvu a obecne to neni muj styl, ale dceru znate asi nejlepe sama. Druha vec je ta, ze bych v tom veku rozhodne neocenila cokoliv za takove "straslive penize", protoze v te dobe pro me takova suma byla fakt balik a prisla by mi skoda, vyhodit tolik za jeden prstynek.

    Pripojuju se k tem uzivatelkam, co tu psaly, ze by bylo fajn to konzultovat i primo s dcerou. :)

  • Já jsem dostala k 18tinam od mámy prstýnek a bohužel se vůbec netrefila do vkusu, byl masivní, asi dvakrát širší než mám teď snubní prsten, nikdy jsem ho na sobě neměla a mrzelo nás to obě.. pokud si nejste jistá radši běžte šperk vybrat s dcerou společně

  • candyska3.2.2021 8:54

    Já ve svých 15 ti letech bych to neocenila, v té době jsem prstýnky nenosila. Vy znáte svoji dceru nejlíp, tak vidíte jaký má celkově styl oblékání, jestli šperky vůbec nosí, a tak. Šla bych ho vybrat s ní.

  • Laurisska25.9.2021 21:47

    Také první šperk dcera dostala v 15, a to náhrdelník a měla z něj velkou radost :)

  • Hanyla31.10.2022 19:08

    zkus třeba stříbrný prstýnek, nebo řetízek

  • Dobry vecer, mam 14 a me by se osobne libil spise takovy “obycejny” stribrny, s vystouplym kaminkem. Ale prece jen vy ji znate nejlepe a myslim ze by si vazila urcite kazdeho darecku od vas :).

  • Kat.1319933.2.2021 7:42

    Čauky, myslim, ze prstynek je super napad:-) me osobne by se strasne libil k 15tinam, osobne bych ale volila nejaky jednoduzsi, jemnejsi pro mladou slecnu. Tady ten je nadherny, ale videla bych ho uz na dospele zenske.

  • Dobrý den, já bych v této době v 15ti letech, velmi ocenila prstýnek, nebo jiný šperk od Pandory. Je to hodně populární značka, takže dcera bude “cool”, a i když (co si budem), je to předražené na stříbro, tak ty šperky mají krásné. Buď koupit náramek s nějakým tím jedním přívěškem, ať si může sama postupně doplňovat a nebo vzít prstýnek nebo cokoliv jiného ☺️

  • Francy3.2.2021 8:13

    V 15 bych si chtěla dárek vybrat sama. Pokud chcete šperk, tak ji nechce si ho vybrat. Za mě - prstýnek z odkazu se mi nelíbí.

  • ani já si nejsem jistá, zda by dcera v 15 ocenila takovýto prstýnek. navíc je poměrně "vysoký" a na prstě bude trochu i zavazet směrem k ostatním prstům. o šířce prstenu ani nemluvím.
    nyní jí je 20 a stále dává přednost pouze stříbrnému zabarvení (at ocel nebo stříbro, případně bílé zlato) před žlutým zlatem.
    navíc pozor i na velikost - 57mm by bylo poměrně dost jak pro mně, tak natož pro moji dceru, která má tenší prsty.

  • Já jsem dostala prstýnek asi ke 13. narozeninám, bohužel jsem měla moc hubený prsty a hodně rychle jsem ho ztratila, hodně mě to mrzelo a babičku, která mi ho dala tehdy taky. Chtěla mi koupit další, ale shodli jsme se doma na tom, že ještě ne. K 15. narozeninám jsem dostala řetízek a byl to lepší dárek než prstýnek :) Prstýnek jsem dostala k maturitě v 19, od rodičů jeden a od babičky druhej. Ten od babičky jsem si byla vybrat sama, rodiče mi ho vybrali sami a já osobně bych si ho nevybrala. Takže pokud prstýnek nebo jiný šperky, nechala bych dceru vybrat, jestli chce řetízek/náušnice/prstýnek a nechala bych ji vybrat si i konkrétně. :)

  • Jarmillka22.9.2021 18:39

    Jaké šperky respektive z jakého kovu dětem šperky kupujete ? Taky bych chtěla pro dceru šperk, náušnice, ale nevím jestli zůstat u stříbra nebo jí koupit něco zlatého ?

  • Lenouch2328.9.2021 19:50

    Já jsem jednoznačně za stříbro a líbilo by se mi něco takového https://www.hotdiamonds.cz/stribrny-nahrdelnik-hot-diamonds-infinity.html. Tady ty symboly teď docela frčí ne ?

  • Ahojte ženy, jestli mohu také doporučit nějakou tu stránku na šperky, třeba i na plesy, tak je to za mě rozhodně tato zde - https://www.antikart.cz ... Já jsem si odsud jak pro sebe, tak i pro mou dceru brala nějaké ty šperky na plesy a dají se tam sehnat opravdu velice hezké a zajímavé kousky :) A mají za sebou i nějaký ten příběh a to je hodně důležité!

  • Vareckova1.8.2021 0:33

    Já jsem své dceři chtěla kupovat k 15. narozeninám nějaký šperk, ale nakonec jsem si to rozmyslela a vybrala jí chytré hodinky z e-shopu https://www.smartomat.cz/ . Hodinky měly obrovský úspěch, to jsem vůbec nečekala. Takže moje rada zní, že jestli nějaký šperk nebo doplněk, tak jednoznačně chytré hodinky.

  • MagdaRadilka89.6.2023 5:50

    Určitě je to dobrý nápad :-) . Pořád lepší, než dávat peníze. To se mi vůbec nelíbí. přijde mi to, jako kdyby rodič na narozeniny zapomněl. Dá peníze a je to odbyté. Já jsem koupila dceři k 15. tinám tento řetízek podle jejího znamení https://www.trzistestesti.cz/nahrdelniky/nahrdelnik-vahy-stribro/ a pořád ho nosí :-) .

  • Ahojte ženy, jestli mohu doporučit nějaký netradiční dárek, určitě doporučuji skočit na skok na tuto stránku zde - https://www.penezenky-ahal.cz/darkove-sady/ kde prodávají různé dárkové sady... Je to tedy sortiment spojený s penězi, respektive s peněženkami, ale věřím, že si tam určitě něco vyberete :) Pokud ne jako dárek, tak prostě jen tak, pro sebe :-)

  • patiperra3.2.2021 19:34

    Alespoň pro mě by prsten od mámy byl vždy srdcovka. Pokud dcera není namyšlená Kikina ve stylu Trautenberka "to kyselo je moc kyselý", "ten bramborák je moc bramborovej" tak by rozhodně ocenila gesto, proč prstýnek dostala a vážila si ho. Protože to je z nepodmíněné mateřské lásky, a jedno jestli prstýnek je upletený z trávy nebo zlatý, platinový. Bohužel žijeme v době přebytku, kde spousta lidí řeší více materiální hodnotu dárku než akt samotný. Škoda...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 506 odpovědí a 409 708 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist