cvičení

Otázku položila: Anonymní uživatelka #38662 28.2.2011 7:27

Ahojda holky potřebovala bych poradit co mam dělat..jsem skoro ve 20tt a naší mi všechno zakazují cvičit,na gym.míči hopskat,plaváni atd..pořád mi to vyčitají už si fákt nevím rady co můžu v těhu dělat :( :( pořád mi mluví at necvičim at nepotratim.
Děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Kdo ONI ti to zakazují? Pokud tím ONI myslíš maminku, tchýni, babičky atd... tak se na ně VYPRDNI. Vlastně ne - přečti si pár článků o tom, jak je pohyb v těhotenství vhodný a proč a vyzbroj se větami, kterými jim pak budeš odpovídat. Těhotenství neni nemoc, při které se jen leží v posteli. Všechno, co je ti příjemné můžeš dělat. Když ti něco nebude dělat dobře, tak to poznáš. Pokud ale tím ONI myslíš doktory a máš rizikové těhotenství, tak buď opravdu opatrná a s doktorem prober, co KONKRÉTNĚ ti nedoporučuje a proč.

  • Na gymnastickém míči jsem hopsala celé těhotenství, bylo to moc fajn. Hopsala jsem na něm i při porodu. A myslím si, že plavání také ničemu nevadí. Když neděláš sedy lehy nebo něco podobného, nemyslím si, že by to mělo něčemu vadit. Pokud to dovoluje tvůj zdravotní stav tak si myslím, že neděláš nic špatného. Naopak moje kamarádka, která pracuje jako porodní asistentka říká, že je u porodu dost vidět, kdo byl např. na rizikovém těhotenství a často bezdůvododně, že pak hůře rodí. Ženy pak prý o hodně hůře tlačí, protože jsou rozkydlé a nemají sílu. Prý to tak komentují porodníci.

  • Já nemohla chodit na procházku ani se psem. Je to trochu pošuk a tak se báli, aby se mnou moc netrhnul. Já si připadala jak s nějakým postižením. A to nebyli moji rodiče, ale přítelovi. Moji jsou k tomu trochu laxnější, moje maminka je fyzioterapeutka, tak ta mi ba naopak doporučuje co nejvíc vhodného pohybu. Mám DVD Hanky Kynychové s cvičeím na míči, to by asi koukali, co na něm v 28 tt dělá :))) Pokud ti to nezakáže lékař, určitě je pohyb dobrý. Já jsem jen musela nechat plavání, protože jsem hned měla zánět močového měchýře :(

  • Záleží, kdo Ti to zakazuje. Pokud lékař, respektovala bych to (já jsem taky v těhu nemohla cvičit - měla jsem placentu praevia a s tou jsem mohla tak akorát sedět na zadku:/ ). Pokud Ti to zakazují kámošky, maminky, babičky, tak na ně kašli. Sport je dobrá věc a dělá tělu i miminku dobře. Jinak třeba plavání je moc příjemné v těhu..

  • Já chodím na cvičení pro těhulky a dost často po tom bývám odrovnaná.Nikdy bych neřekla že to,co cvičíme je vhodné i pro těhu.Myslím,že nedostatek pohybu se trošku podepsal v tom,že mi doktorka musela hupsnout na břicho,protože jsem malou nějak nemohla vytlačit.

  • Ve zdravotnických potřebách prodávají asi za 30 kč brožurku "Cvičení na velkém míči v těhotenství". Tak koukni jaké cviky jsou vhodné, a pokud Ti gynekolog pohyb výslovně nezakázal, klidně pokračuj :-) Pohyb v těhotenství rozhodně prospívá, jen některé cviky (příp. sporty) nejsou prostě vhodné.

  • já taky cvičím na balóně každý den a cvičila jsem i v prvním těhu..řekni mi proč by to mělo vadit když je mají i v porodnici při porodu? každý jak se cítí a všeho s mírou..

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 208 otázek, kterým se dostalo 271 544 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist