co na strie

Otázku položila: Bývalá uživatelka #43960 29.3.2013 19:17

Ahoj Womenzonky, chtěla bych se vás zeptat, co jste mazali na bříško,když jste byli těhotné? četla jsem , že by se mělo mazat už od začátku těhotenství. Tak by mě zajímalo, co bylo nejúčinější. Děkuji moc

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • někdo má tu smůlu, že at maže čím maže, tak prostě se mu strie v těhu udělají - má k tomu přirozené (genetickou dané) sklony. a jinej nemaže astrie nemá. já mazala jen maličkoa strie žádné na bříšku nebyly ani po jednom těhu, kamoška má strie hrozný a to mazala pravidelně. používala sem z DM drogerie olejíček pro těhulky od Alverde.

  • duramura29.3.2013 20:47

    pouzivam Elasti-Q, pouzivala sem prvni tehotenstvi a zadnej problemek (ale mela sem opravdu pidi-brisko).
    ted sem si rikala, ze na mazani (krom obycejnym kremem) kaslu a zacala mi popraskavat kuze na bocich (sem ve 21tt)...tak sem hned bezela do lekarny :-) tak nevim jakej to melo/bude mit efekt, ale lepsi nez pak se striemi litovat, ze to mohlo treba pomoct :-p

  • detsky olejicek po kazdem koupani :)

  • Přesně tak, je to spíš dané geneticky. Podívej se, jak vypadá pupík tvé mámy a uvidíš, jak bude vypadat tvůj. Samozřejmě s ohledem na to, kolik budeš mít dětí a kolik měla máma. Já jsem mazala asi od půlky těhu a do porodu jsem měla krásné bříško. Jenže potom se mi nadělaly jak se kůže rychle pomačkala, když malá vylezla ven. Pár dní po porodu jsem je objevila a myslím že půl roku možná trochu víc jsem je měla pořád červené at sem mazala čím chtěla. Jinak jsem používala Elasti-Q krém a byla jsem s ním spokojená, aspon mě pak nelechtalo bříško, jak rostlo.

  • Souhlasím, také jsem pravidelně od začátku těhu používala Elasti-Q, ale na konci se mi trochu udělaly ...... to samé i u druhého těhotenství. Bohužel je má i moje máma, takže to mám nejspíš po ní :( hold nedá se nic dělat . Ale je pravda, že když sem mazala pravidelně, tak mě kůže nesvědila :-)




  • Moc se mi nechce souhlasit sitm, ze jsou geneticky dane, zalezi, jak o plet pecujes. Mne se delaly uz v puberte, na bocich a prsou, v tehu mi popraskalo brisko az ke konci, protoze jsem prestala paplat(nejka dosly finance na dobry pripravky, koupila jsem klasika a po nem zacalo praskat, jinak "lierac" byl ten co drzel az do devateho mesice, pak uz na nej nebyly penizky. Ale jakoze i v druhem tehu mi vic dopraskalo brisko po bocich, tak ted jsem prestala uzivat sprchove gely a myji s epod sprchou zinkou s mandlovym olejem s levanduli. Kdo nemam na mandlovy(je idealni pro vitamin e, je-li za studena lisovany), stacii dobry olivovy, neni tak vyzivny, ale na ztrie efektivni, neda vubec sanci, protoze to tajemstvi je v hydrataci. muzete mazat trikrat denne, sprchovym gelem a uuze byt jaky chce, zadny neni tak delikatni aby respektoval prirozenou ochranou vrstvu pleti, kdezto s kapkou oleje a jen vodou, se kvalitne umyjete a pritom tu vlhkost krasne uzavrete a vydrzi az do druheho dne, bez jakehokoliv mezi-mazani;-). Po porodu zase s tim omyvanim neprestavat, pac se vam lepe stahne vytahana kuze....To mam vyzkousene jiz od hubnuti, kdy jsem shodila vetsi mnozstvi vahy a na kuzi to vubec nebylo znat;-):-)

  • já mažu bonellou a zatím nic 25tt, (nivea, mandlová mast, medová mast nepomohly)

  • Já mazala krémem ElastiQ anebo GS mamastrie. Břicho bylo v pohodě. Na začátku jsem nemazala boky zezadu a to mi trochu popraskalo. JInak nic. Ono je to spíš genetické, ale určitě bude lepší mazat než nemazat. Ale taky je důležitý způsob mazání, samotné mazání stačit nemusí a kůže může popraskat. Při mazání by se měla kůže lehce poštipovat a jakoby popotahovat.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 228 otázek, kterým se dostalo 271 606 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist