co je to?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #42845 23.3.2011 20:15

co je to utrogestan?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • holky mi psaly hormon žlutého tělíska, tuším progesteron, na udržení mimi a nepravidelní cyklus, problémy s prsy a nevím na co ještě. Holky jsou tady šikuly, mají přehled, určo odpoví.

  • Myslím si, že když zadáš do vyhledávače, najdeš ;))
    CH: Utrogestan obsahuje přírodní progesteron (ženský pohlavní hormon, který se podílí na přípravě těhotenství a jeho udržení) shodný s progesteronem vylučovaným ženskými vaječníky.

    I: Přípravek Utrogestan se používá u dospělých žen k léčení některých poruch menstruačního cyklu a onemocnění prsu. Jsou to: menstruační poruchy vyvolané nedostatkem ženského pohlavního hormonu progesteronu, menstruační bolesti, potíže ve dnech před menstruací (premenstruační syndrom), děložní krvácení (např. následkem fibromu), menstruační poruchy v období před skončením přechodu (premenopauzální poruchy). Používá se také k hormonální náhradě v období po skončeném přechodu (jako doplněk k léčbě estrogeny), k léčbě bolesti v prsu (mastodynie) a nezánětlivého onemocnění ženského prsu, jehož podstatou jsou změny v mléčné žláze způsobené hormonálními vlivy (benigní mastopatie). Utrogestan se rovněž předepisuje k podpoře časných fází těhotenství.

    KI: Přípravek Utrogestan se nesmí používat perorálně při těžkých onemocněních jater nebo nedávno proběhlé (nebo vyvíjející se) žloutence. Přípravek nesmí užívat děti a mladiství do puberty. V případě pochybností je nezbytné, abyste se poradila se svým lékařem.
    ..................................................................................................................................................................

  • Lucie.S24.3.2011 9:35

    Utrogestan obsahuje přírodní progesteron ( ženský pohlavní hormon, KTERÝ SE PODÍLÍ NA PŘÍPRAVĚ TĚHOTENSTVÍ a jeho UDRŽENÍ). Je shodný s progesteronem, který vylučují ženské vaječníky. Jinak to co ti napsla ivigirl...

    Je to tedy Hormon, který ti v těle chybí nebo je ho nedostatek a musí se doplnit do tělíčka, pokud chceš miminko...

  • holky a da se to sehnat bez receptu?? snazime se s moji drahou polovickou o mimco a po potrate ktery jsem mela asi pred roke mam MS hodne nepravidelnou... ani nevim jestli mam OVU... ale asi ne.... protoze mam MS totalne mimo...mohla bych to puzivat i v mem pripade?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 723 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist