císařský řez z psych. důvodu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #236084 4.10.2018 19:16

dobrý den, prosím o radu, dnes jsem dostala potvrzení od psycholožky, že z psychických důvodů by nedoporučila vaginální porod, že doporučuje porod císařským řezem. Ráda bych se zeptala, jestli nemáte někdo zkušenosti, že by v některé porodnici na takové potvrzení brali ohledy. Mám strach, že jim to stejnak bude jedno....

"přirozeně" tedy vaginálně jsem rodila už 4x, ve třech různých porodnicích, po těch zkušenostech, které jsem zažila, ať už se jedná o průběh porodů, délku, bolesti, poporodní poranění, následné rekonvalescence, přístup personálu, prostě, došlo u mě ke vzniku fobie z dalšího porodu, mám už měsíce noční můry, jen si vzpomenu a třepu se, i zvracím. snažila jsem se to řešit prostřednictvím hypnoterapie, meditací, lekcí hypnoporodu, atd. ale stav se nelepší, vlastně je to čím dál tím horší. Jsem teď 36tt a už nezabírá nic, místo abych si těhotenství užívala, jsem v permanentním stresu. Dnes jsem byla v porodnici a tam mi řekli, že primář v podstatě "nakázal" žádný císař, ale přirozený porod - a to mě ani nevyslechl, ani neviděl. Prostě, když už rodila 4x, tak po páté už to půjde taky. Zkusím ještě jinou porodnici, ale nevidím to růžově.....dneska se zase nevyspím....

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Pokud máte psychiatrický/psychologický posudek, tak by k němu měli přihlížet ve všech nemocnicích. Koneckonců, dnes už je (bohužel/bohudík) běžná praxe si sekci domluvit i bez důvodu. Důležité je se ptát a informovat se.

  • uprimne... domluv se primo v dane porodnici. Pokud mas potvrzeni od psychologa, meli by na nej brat ohledy, protoze ti lekar doporucuje z urciteho duvodu cisare....

  • hiuhi5.10.2018 20:03

    Uprimne, pristup primare v porodnici fakt luxusni. A co zajit za tvym gyndarem, ze jso byla u psychologa, aby ti on napsal ze bys mela rodit radeji cisarem. Gyndar radsi poslechne jineho gyndare nez psychologa.
    Nicmene bych asi byt tebou normalne zasla za vedenim nemocnice, ze mas proste problem s danou porodnici, ze mas lekarske potvrzeni, ze bys mela rodit cisarem z psychickych duvodu a misto toho ti bylo odpovezeno, ze toto pro ne neni nijal smerodatne. Proste si jit stezovat na primare a na to, co ti vzkazal... A doufam, ze brzo najdes porodnici, kde tomu cisari vyhovi, ale asi fakt bude lepsi mit to nejen od psychologa, ale i od gynekologa...;-)

  • Neno to sice odpoved na otazku - omlouvam se tedy, ale mohu se zeptat jaky je psychicky problem z vag. porodu? Jak to vnimate?

  • Myslím, že v Podolí by mohli být vstřícní..

  • Chápu že můžete mít nějaký problém díky kterému je pro vás lepší císař. Ale pořádně si to rozmyslete. Já jsem měla císař kvůli nepostupujicímu porodu a už jsem byla vyčerpaná a přijala jsem nabídku císaře. Pak semnou psychika strašně zatočila. Připadala jsem si že jsem ten porod ošidila atd. Dlouho mi trvalo se s tím srovnat.

  • hajtlik5.10.2018 8:21

    Já tedy nechápu někoho, kdo dobrovolně chce na operaci, jen proto, že se bojí bolesti (předpokládám). Ono to je totiž úplně stejné - přirozený porod bolí před, císař po a o mnohem více + jsou tu rizika komplikací, nemluvě o jizvě, která může bolet do konce života.
    Porod není nic tak strašného, aby si z toho musela mít trauma :) Jsou to prostě bolesti jako u menstruace. Jestli jde o nástřih tak ten necítíš, nebolí to ani při hojení ale co je důležitější, jsi s miminkem ihned, ne až po 2-3 dnech :)

  • stupidiack4.10.2018 19:34

    Taky tomu nerozumím. Když porod, tak se vším všudy, ne? Operace, kdy mi z břicha vyndají dítě (dobrovolně) teda moc nepovažuju za zázrak ..

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 198 otázek, kterým se dostalo 271 491 odpovědí a 409 687 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist