chtěla bych dítě ale přítel ne,

Otázku položila: Bývalá uživatelka #43960 22.10.2012 7:30

Ahoj mám takový problém, je mi 18 let a chtěla bych s přítelem miminko, podle mě už na to má věk a já také, jsme spolu 2 roky. Ale on mi řekl, že je to velký krok a že nechce. Bojím se , že když budu jěště nějaký ten rok čekat, tak že neotěhotním. Byla jsem totiž u gynekologa a řekl mi, že se mi točí děloha. Maminka a babička měli to samé a potratili a mamce nakonec vynadali, že otěhoněla , že mohla přijít o život. nevím co dělat

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • lulatko22.10.2012 8:16

    Chápu Tvé obavy. Nicméně gynekologa bych se otevřeně zeptala a promluvila s ním o rizicích těhotenství teď nebo později. Není mi jasné, jak se děloha "točí", nebo jedná-li se o otočenou dělohu, tedy v opačné pozici, než má většina žen. A i s otočenou dělohou otěhotnět lze, sice to může jít někdy hůř, ale spousta žen bez problému otěhotněla a donosila dítě i s ní. Možná bych po promluvě se svým gyndr. zašla ještě k jinému, abych měla alespoň dva nezávislé posudky.
    No a přítel... Uvádíš pouze svůj věk, jeho ne. Nicméně u chlapa, co se plození dětí týče, na věku až tak strašně zas nezáleží. Mnohem důležitější je, aby byl zralý psychicky a cítil se na dítě připraven sám. Jedna z nejhorších věcí je ho do dítěte dokopat nebo pořízením si dítěte "řešit" případné partnerské problémy. To nikdy nedopadne dobře. Vrátilo by se Ti to i s úroky, a kdo by to odnesl nejvíc, je jasné. Takže mluvit za chlapa, že věk už na to má, je trochu z cesty - na tom pramálo záleží.
    Zjisti si především co nejvíc fakta o svém zdrav. stavu a případném těhotenství, pak hoď řeč s přítelem, a budeš-li fakt nucena pořídit si dítě teď (jelikož po dítěti jednou očividně toužíš) a u něj přes to vlak nepojede, poohlédla bych se po jiném partnerovi.

  • Martasek8922.10.2012 7:40

    Zašla bych na gynekologii a zjistila, co a jak. Dle výsledků bych to pak prodiskutovala s přítelem.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist