chtěji jenom kluka

Otázku položila: Anonymní uživatelka #335485 13.10.2017 19:08

Holky už zase píšu ,musím se trochu vypsat...Čekámě třetí přírůstek ,přvní dvě jsou slečny..a ted ten problém..pořád slyším jen at je to kluk,,už mě to uplně ničí ,copak holka nebude patřit do rodiny? je mě z toho smutno.. počínaje tchýní a ostaními to pokračuje..už sem stoho dost spatná a zbytečně nervozní..už nevím co jim odpovídat ..ach jo já se na miminko moc těším ale už se začínám bát že to bude holčička a kvůli tomu ji nepřijmou..poradítě jak se obrnit na ty řeči?prosím sem stoho smutná..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Věřím, že to nemyslí zle, ale jestli ti to vadí, tak bych jim to asi na rovinu řekla - že máš pocit, že holčičku snad ani nebudou mít rádi. Věřím, že po takovém rýpnutí už si budou dávat větší pozor na to, co říkají :-)

  • Veronika3213.10.2017 20:20

    A v čem by kluk měl být lepší než holka? Máme doma holku, ale přijde mi že kolikrát je to kluk-chování, modřiny,pády, ráda pomáhá tátovi se šroubovákem, má ráda auta,zbraně,ale na druhou stranu se ráda maluje. Je jedno zda holka nebo kluk, hlavně že je dítě zdravé a ne postižené a to není klišé, co by jiní dali za zdravé dítě. A hlavně dítě není jen pro práci,kolikrát stejnou-chlapskou práci zastávají i holky a kolikrát i lépe

  • V takovým chování je u nás v rodině expert moje babička z mamky strany. Miminko teda nečekám ani žádný ještě nemám, ale podobný řeči má pořád. Mám přítele, je o 5 let starší a má práci v Praze, což je 2 hodiny odsud, kde studuju. Takže přes týden bydlí v Praze v bytě se svým kámošem. Za rok půjdu do Prahy na vysokou a plánujeme společný bydlení. Babička se mě neustále snaží přesvědčit o tom, že mě podvádí a lže, o práci, o bydlení, úplně o všem. Taky má neustále kecy, že si nedodělal vysokou (přerušil studium a už ho nedokončil). Nedávno jsem dělala autoškolu a ona měla opět kecy. O prvních zkouškách jsme jí ani neřekli, myslela si, že mám poslední jízdy a zkoušky za 14 dní. První zkoušku jsem neudělala, takže jsem šla na druhou (pro ní na první), tu jsem bohužel taky neudělala, což teda už věděla. Pak se mamce chlubila, že když se mnou mluvila, tak se o zkouškách ani nezmínila, prej aby mě nestresovala. Takže v tomhle jsme babičku podcenili :D Zkoušky jsem udělala na 3. pokus. Babička si myslí, že na 2., ale v nejbližší době se jí chystám říct pravdu. Tím chci říct, že někdy se lidi chovají fakt hloupě a mají kecy, ale nakonec, když dojde na to, čeho se obávali, tak se zachovají dobře a přijmou to. Takže pokud budete mít holčičku, tak ji určitě budou mít stejně všichni rádi. :) Takovým lidem je asi nejlepší říkat co nejmíň, když se zeptá, dobře, odpovíš, ale neříkat nic navíc nebo používat vyhýbavější odpovědi, aby neměli šanci mít blbý kecy. Myslet si svoje, těš se na miminko, ty budeš jeho máma a budeš ho milovat ať to bude kluk nebo holka a ostatní si ho určitě taky oblíbí, když uvidí, že ho máš ráda ty. :) Hlavně pevný nervy, vím, jak je to nepříjemný.

  • terryk13.10.2017 19:41

    A není to z jejich strany spíš přání než podmínka lásky k budoucímu miminku? Já tohle zažila u druhého tehu, kdy většina lidí říkala: to bude holčička, že jo? Teď by to chtělo holčičku. Jen ať je to holka... Jako by byl kluk méněcenný. Nakonec se nám holčička opravdu narodila. Ale kdyby se narodil druhej klučík, věřím, že by ho milovali stejně jako tu holčičku. Jen prostě si přáli, abychom měli páreček, páč jim to přišlo tak nějak nejlepší

  • Presne vim, co zazivas. Ja mam 2 holky a mozna bych sla i do 3.ditete, pohlavi je mi opravdu jedno...ale uz ted se desim tech reakci, ze by to byla 3. holka. No jo, lidi jsou opravdu debilni - tomu se musis smat. Nejak sikovne je setri, at neotravujou s takovou blbosti jako je pohlavi.

  • Mame 3 kluky a kdyz jsme cekali miminko,tak jsem ze vsech stran slysela,ze ted to musi byt ta holka.Byla jsem na tu vetu alergicka.Nam to bylo jedno.Takze jsem pak odpovidala,ze nam zalezi jen na zdravi miminka a naucila se to poustet jednim uchem tam a druhym ven.Neustalo to ani po zjisteni,ze to holcicka je.Jen veta se zmenila na konecne to bude ta holka.Lidem to nevysvetlis a nejlepe si to prerovnat v sobe a mit je u zadele:-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 197 otázek, kterým se dostalo 271 489 odpovědí a 409 679 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist