bramborová kaše

Otázku položila: Anonymní uživatelka #54316 29.1.2012 14:41

Ahoj zkušené kuchařky :-) Jak dělate bramborovou kasi? JA vzdy kdyz ji udelam, tak kdyz vychladne, tak ztuhne a pak kdyz se da na talir tak to neni pekny. Davam tam maslo a horky mliko. Slysela jsem take o smetane, jake to s ni je?? Myslim konzistenci i chut.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já kaši nedělám, protože jí manžel nejí, ale pamatuji si, že když jí dělala mamka, tak to bylo tak jak říkáš, když vychladla, ztuhla a už to pak nebylo ono. Se smetanou mi to přijde skoro stejný, jen tučnější :D A myslím si, že s tím nic nenaděláš, podle mě takhle dopadne vždycky.

  • ahoj, zalezi i na odrude brambor. nektere se na to proste nehodi. jinak to delam tak ze poradne rozstoucham brambory s maslem potom pridavam horke mleko a dostatek az je z toho hezka kase. a hlavne tu kasi jime hned po udelani. pozdej kdyz uz vychladne tak to neni ono.takze delam jen na obed kolik se sni

  • Moje maminka dělá nejlepší kaši na světě :-) :-D - scedí brambory a hned se prý musí začít mixovat, brambory nesmí schladnout. Postupně přilévá teplé mléko a nakonec dá máslo. :-)

  • Já se teď naučila brambory nemačkat tím mačkadlem, ale vezmu tyčový mixér a pěkně dohladka vše rozmixuju. Kaše je krásně nadýchaná. Když trochu zbyde, tak nahoře samozřejmě oschne a přijde ti, že je ztuhlá. U nás ale kaše většinou žádná nezbyde:-) Taky dávám máslo a mléko a dochutím to lehce podravkou, protože i když brambory při vaření osolím, tak kaše pak moc slaná není.

  • Verousek8929.1.2012 14:59

    Já uvařím osolené brambory, po scezení hned šlehám ručním šlehačem, přidám máslo a mléko. Kaše po ztuhnutí nikdy nebude to pravé jako když je čerstvá. My kaši jíme jen čerstvou :)

  • petulinkaa1329.1.2012 15:20

    scedim brambory,pridam maslo(rychle se rozpustí),pak to rozmixuju a nakonec prilejvam mléko :-) je vyborna :-)

  • full.avl29.1.2012 15:52

    sleju brambory, ještě do horkých dám máslo (dávám celé :D) hned začnu mixovat a dávám smetanu a i mléko. A je dobrá i večer ;-)

  • tak začnu mixovat brambory hned po slití musí být horké, přidám máslo obyčejné...a mléko,ale musí být studené.....a je lahodná,dle chuti osolím,mnamky:-)

  • Dělám stejne jako vsichni a jeste pridavat tavenny sýr pro chut.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist