bramborová kaše
Ahoj zkušené kuchařky
Jak dělate bramborovou kasi? JA vzdy kdyz ji udelam, tak kdyz vychladne, tak ztuhne a pak kdyz se da na talir tak to neni pekny. Davam tam maslo a horky mliko. Slysela jsem take o smetane, jake to s ni je?? Myslim konzistenci i chut.
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
29.1.2012 14:45ahoj, zalezi i na odrude brambor. nektere se na to proste nehodi. jinak to delam tak ze poradne rozstoucham brambory s maslem potom pridavam horke mleko a dostatek az je z toho hezka kase. a hlavne tu kasi jime hned po udelani. pozdej kdyz uz vychladne tak to neni ono.takze delam jen na obed kolik se sni
-
29.1.2012 14:48Já se teď naučila brambory nemačkat tím mačkadlem, ale vezmu tyčový mixér a pěkně dohladka vše rozmixuju. Kaše je krásně nadýchaná. Když trochu zbyde, tak nahoře samozřejmě oschne a přijde ti, že je ztuhlá. U nás ale kaše většinou žádná nezbyde
Taky dávám máslo a mléko a dochutím to lehce podravkou, protože i když brambory při vaření osolím, tak kaše pak moc slaná není.
A myslím si, že s tím nic nenaděláš, podle mě takhle dopadne vždycky.