bolest zubu v tehu

Otázku položila: Bývalá uživatelka #32000 19.4.2011 19:11

Ahoj womenzonky, uz ctyri dny me co par hodin stihne ohromna bolest zubu a spodni celisti, vzdy si vezmu prasek na bolest a ta ustoupi tak po hodine. Nemuze to malemu uskodit, kdyz beru prasky na bolest kazdy den, sice ty, ktere se v tehotenstvi muzou, ale prece.... Jsem 8.tyden. Do toho mi pred par dny zacaly nevonosti a unava:( Poradite, jak to zmirnit a co s temi zuby? Dekuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, bolest zubů v těhotenství je bohužel poměrně dost častá. Pokud si pravidelně chodila ke stomatologovi a zuby máš ošetřovány pravidelně, neměl by tam být nějaký velký problém, je však možné, že se vyskytl zánět dásní, který umí imitovat bolest zubů a díky prokrvenosti sliznic - a to i ústní dutiny je to běžné. Doporučuji pastu Meridol nebo Paradontax - ta by ti ale při nevolnostech nemusela dělat dvakrát nejlépe, je slaná a ústní vodu Meridol. Časté podávání léků proti bolesti v prvním trimestru není úplně žádoucí a doporučuji se poradit se stomatologem.

  • a jaky bereš prášky na bolest? radši si zajdi k zubaři, já jsem teď v 5.měsíci a trapí mě osmička, zrovna dnes jsem byla u zubaře, pokud bolest nepřestane tak mám přijit na vytržení.

  • a nevíte někdo od kdy se můžou osmičky v těhu trhat? od jakýho měsíce? nebo se můžou kdykoliv? a může dát nějakou injekci od bolesti??

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist