bolest zubu.,..... :-(

Otázku položila: Bývalá uživatelka #57899 19.4.2013 17:57

ahoj holky. jsem v 15tydnu tehotenstvi a strasne me boli zuby, respektive cela polovina pusy.. uprimne na to abych sla na pohotovost nemam odvahu nebo z mych drivejsich zkusenosti vim ze sou tam reznici, alepon tady v ostrave... a kdyz uz se odhodlam ze pujdu ke sve zubarce, tak me to prestane bolet a nejdu tam... :-/ no nicmene momentalne se zuby opet ozvaly a ja nevim jeslti si muzu vzit nejaky prasek proti bolesti nebo ne. manzel mi dal aulin ze si mam dat primo na ten zub. chvilku to zabralo ale ne na moc dlouho .. mate nektera nejakou zkusenost???? jeslti jo tak dejte prosim vedet. a jeste se chci zeptat jeslti je dobry napad vzit si panadol novum? ?????????
diky moc za odpoved... papa ivka

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • lulatko19.4.2013 18:45

    Můžeš paralen, (ne Brufen, ani aspirin!!, zkrátka pouze paracetamol), a to v max. dávce 6 tbl./den, dodržovat minimálně 4 h intervaly. Pokud nechceš na pohotovost, tak bolest přečkej, nicméně je namístě zajít ke svému zubaři a to co nejdřív! Neber ohled na to, že Tě to vždy přejde, když už se tam odhodláš jít. Že Tě to bolí třeba občas je už tak znak, že není vše v pořádku a časem se to bude jen horšit. Teď v těhu máš navíc možnost dostat se tam sama. Kdyby Tě to chytlo, až už bude mimčo na světě, budeš mít daleko větší problém se trhnout z domu kamkoliv bez dítěte, zvlášť budeš-li kojit. Neotálej tedy; je-li to bolest, kdy Tě z toho už bolí i čelist, je to známka probíhajícího zánětu a to je průser, protože je tím zasažen vlastně celý oganizmus. Teď je to neošetřený zub, ale nebude-li se to řešit, mohou to v budoucnu odnést třeba klouby. Zubaře se bát nemusíš ani v těhu - při bolestivých výkonech lokální umrtvení není zakázáno. Já se taky v 3.trim škrábala bolestí zubu po zdi, blahořečila alespoň částečnému útlumu bolesti paralenem a skončilo to čistěním kanálků, provizorní výplní a dokončením až po porodu, jelikož byl nutný RTG, který je v těhu kontraindikován.

  • Ahoj,mě tenkrát pomohl propolis,potřít zub a vytáhlo mě to zánět pod zubem

  • petulinkaa1319.4.2013 19:03

    jen paralen,nic vic a mazej k zubarce...to ze se tam clovek odhodla jit a bolest pomine je normalni,ale ne ma dlouho a v tehu si s tim vubec nezahravej a Aulin paneboze neber!!! :-)

  • Aulin v těhu rozhodně nebrat. nemáš třeba zánět dásní? od toho můžou bolet zuby dost. používej měkký kartáček na zuby a dobře čisti.
    a jak píšou holky - na bolest jen tak paralen (ani ten Panadol Novum bych nedávala) adobře čti příbalové letáky. ještě možná rozkousat hřebíček, ten je taky desinfekce.
    a k Dr zajdi i když to momentálně bolet nebude, stejně budeš potřebovat razítko do průkazky.

  • pouze paralen a mazej k zubařce, ikdyž Tě to zrovna nebolí, ona nepozná zda bolí či nikoli. Ale tohle řeš co nejdříve!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 256 otázek, kterým se dostalo 271 704 odpovědí a 409 825 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist