autoimunitni tyroiditida

Otázku položila: Bývalá uživatelka #79738 15.5.2014 17:37

Ahoj holky, maminky, prosím Vás, byla mi zjištěna autoimunitní tyroiditida, před zjištěním tohoto onemocnění jsem prodělala dva potraty, najde se zde nějaká maminka, která neměla problém otěhotnět či donosit děťátko navzdory této diagnóze? I když zjištění protilátek proti ŠŽ nebylo příjemné, doufejme, že s léky už budoucí graviditu zvládnu, pokud se zadaří. Děkuji ;-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • hiuhi15.5.2014 17:51

    Ahojky, mě před pár lety taky tuto nemoc diagnostikovali. Vzhledem k okolnostem a k pár dalším problémům jsme se s partnerem o miminko snažili sice delší dobu (ale příčin proč nám to nešlo bylo vícero najednou) a teď jsem 11+5tt a miminko se má čile k světu.. :) Je to jen o tom, teď musíš chvíli vydržt dokud ti doktoři nesrovnají dostatečně hladinu hormonů, které potřebuješ jak ty, tak bude potřebovat i miminko...;-) drž se, bude vše OK, ale na snažení se o mimi raději nepospíchej... Začala bych s tím až po kontrole zda máš již správnou dávku léků... ;-)

  • venysek16.5.2014 7:14

    Zak jsem si nasla, co to je :D ja mam hypotyreozu, tedy snizenou funfci, ktera s tim souvisi a tehu jsem mela bezproblemove, jen me dr vic kontrolovala. Mela jsem navysenou davku leku a brala jsem i jodid, to i po celou dobu kojeni. Urcite kdyz budes brat prasky, bude to v pohode :) drzim palce, at se brzy zadari :)

  • mě to zjistili v 18ti (tzn. je to už 15 let), a problémy nemám, v pohodě jsem postupně vlastně na požádání počala, donosila, porodila i celkem dlouho kojila 3 děti, samozřejmě po celou dobu jsem zobala Letrox, či Euthyrox, a byla jsem sledována zvlášť v těhotenství (kontrolní odběry co 2 měsíce), dávka se mi pomalu, ale jistě zvyšuje, i když v těhotenství mi dávku dr. nikdy zvyšovat nemusela, to až vždy po šestinedělí mi testy vyšly hůř a já dostala přidáno...Každopádně, teď už se pravděpodobně léčíš, tak jestli byla příčina ve ŠŽ, tak teď už by to snad mělo být všechno v pohodě.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 665 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist