antibiotika v tehotenstvi ano ci ne?

Otázku položila: Petarda01 8.12.2011 11:41

Ahoj holky, jsem ve 14.tt a v krku mi doktor nasel streptokoka a hemofila. Jenze me bolelo v krku vsehovsudy tri dny a ted me akorat boli vic hlava a jsem takova celkove slabsi. Gynekolozka a prakticky lekar se shodli, ze bude lepsi to prelecit. Ja nevim...muze miminku ublizit vic ten bacil nebo to atb? Atb jsem nebrala snad deset let a ted, kdyz se to nejmin hodi bych ho mela brat :-(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já bych je brala, doktoři vědí co můžeš, jinak by ti je nedali. Myslím, že je lepší to přeléčit, ale nejsem dr :) Chápu tě, já bych byla to samý jak ty.

  • S hemofilem si nehraj ani stim druhým zmetkem.Jsi už druhý trimestr já bych léky vzala.Hemofila jsem měla taky a věř že se krásně množí.přečti si o tom něco.

  • Ve 14tt jsem taky chytla nějakýho ošklivýho bacila a doktor mně napsal penicilin, ten se v těhu může. Napřed jsem se to snažila 5 dnů sama "rozchodit", ale pak jsem to vzdala a zašla si k tomu doktorovi a po pár dnech s antibiotikama se mně ulevilo. Doktorovi věřím, je to příbuzný a rozhodně si dává hodně bacha, aby něčím neublížil. Neškodnost penicilinu v těhu mně pak potvrdil i gynekolog. Rozhodně je to menší zlo než ohrožovat miminko streptokokama a dalšíma neřádama.

  • Já jsem na začátku měla angínu - doktor mi napsal antibiotka - vyzvedla jsem si je,ale nebrala jsem je. Měla jste z toho divný pocit... Léčila jsem to ovocem, čajem a potila jsem se a pomohlo to :) Brzy se uzdrav

  • ahoj, měla jsem to podobně, ATB ani nepamatuju-naposledy někdy na základce a v těhotenství bum a zánět dutin (v životě jsem to neměla, byla to následná bakteriální infekce po chřipce), ale tam jsem ny výběr nějak moc neměla, protože to hrozně bolelo-také to bylo začátkem druhého trimestru a dostala jsem ATB, co se můžou v těhotenství (penicilin). Malá je zdravá a mě určitě pomohlo se z ténemoci dostat. Když se shodli oba dva lékaři, tak bych do toho šla.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist