antibiotika před početím

Otázku položila: Anonymní uživatelka #110470 16.4.2013 10:53

Dobrý den,
do jaké míry ovlivní kvalitu a životaschopnost spermií to, když muž bere týden před oplodňujícím stykem antibiotika. A co víc - jak to může ovlivnit nově vznikající život. Je tu riziko, že miminko bude nějak postižené?
Děkuji za odpověď.
M.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • U muže to vliv na sperma nemá, teda pokud nebere nějaké extra silné antibiotika, pak je asi lepší týden počkat... a jsem toho názoru, že pokud bere antibiotika žena a plánuje těhotenství, tak jedině po dobrání ant počkat cca 14dní až 3týdny a pak se začít snažit... bohužel mám ve svém okolí smutný případ, kdy známá nepočkala, otěhotněla a miminko si nese následky vinou rodičů..

  • Nebála bych se. Pokud jsi je dobrala týden ještě před početím, tak už jsou z těla venku a cca 14 dní od uhnízdění není napojen ani na krevní oběh matky. Člověk má spoustu obav - znám to, ale je spoustu matek, které nevěděly že jsou těhotné a brali různé léky, (bohužel - včetně feťaček a narodili se jim zdravé děti), nebo pily alkohol a nevěděli že jsou "v tom" a taky v pohodě. A na druhou stranu jsou ti, kteří k početí přistupovali velice zodpovědně, včetně stravy, životního stylu, ale příroda rozhodla jinak - třeba i bohužel po pár měsících. Spíš buď v pohodě a užívej si jara. Myslím, že se nemáš čeho bát.

  • My jsme s manželem brali oba antibiotika (doktor mi zjistil streptokoky a ureapalsma) a tak nás chtěl přeléčit, aby nám to třeba nebránilo v početí. Během užívání antibiotik jsem otěhotněla, a vysadila jsem je, až když jsem zjistila, že jsem těhotná (doktor mi místo nich dal nějaké slabší). Takže jsme počali, když jsme byli oba na antibiotikách, a máme zdravého chlapečka. Myslím že by to sperimie ovlivnit nemělo, případně může muž užívat k tomu nějaké vitamíny. Taky záleží, proč je bere, jestli na chřipku, tak horečka spermie ovlivnit může.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 731 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist