anketa - vnější hrozba mateřských školek

Otázku položila: Bývalá uživatelka #22846 12.4.2011 9:05

holky mám dotaz do ankety - napadá vás nějaká "vnější hrozba mateřských školek"? mě napadlo třeba jen málo financí, nebo hrozba od soukromých školek...pomůžete mi? díky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Mě napadá nízká a naopak vysoká porodnost. Nízká - školce hrozí zavření, vysoká - školka nedostačuje kapacitou. Umístění školky - okraj města, centrum města. Může ovlivňovat naplněnost. Pověst školky, jak o ní smýšlejí rodiče, to opět může ovlivnit to, kolik dětí se do ní bude každý rok hlásit. Plánované zdražení školkovného, sociálně slabší rodiny to může odradit k dávání dětí do školek, které na to prostě nebudou mít. Tak nevím, jestli ti to pomůže. Jo, ještě by mohla být vnější hrozba zavlečení infekční nemoci, pro kterou by bylo školku nutné po nějakou dobu zavřít.

  • Vše viz. výše Prvosenka + bych přidala ještě jednu vnější hrozbu, kterou je stát samotný. Rušení státních školek ve velkém, po 4-5ti letech velmi nízká kapacita pro školkové děti.
    Navyšování cen ve státních školkách.
    Napíši svá kriteria pro školku: blízkost bydliště, možnost umístění dítěte od 2 let (i na zkrácený čas), finanční únosnost (nevím proč by se mělo za státní školky platit-tím nemyslím jídlo a pod.-dnes běžná taxa 3000,-Kč i s papáním). Třeba si to představuju jako Hurvajs válku...
    Co by třeba mně v budoucnu pomohlo a vůbec bych se nerozmýšlela, by byla firemní školka. Doufám, že u nás ve firmě bude a já budu těhu :o)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist