alimenty

Otázku položila: Bývalá uživatelka #30523 10.1.2012 9:53

ahoj holky,chci se zeptat ohledne alimentu,pritel ma z byvalou dvou leteho syna,vydela asi cca 13.tisic mesicne,nyni se nam narodilo miminko ja jsem na materske dostavam 7600kc ale jen 10mesicu potom jen 3800kc,jeho byvala pobira materskou,celkem dost penez ze socky protoze ma deti vic a navic pracuje a zije s matkou ktera ji plati cely najem,maleho si bereme co 14dni na vikendy a po celou dobu jsme vzdy pro nej vse kupovali,pleny, vlhcene ubrousky,nutrilon,obleceni,nic nam nikdy nemusela davat,kolik myslite ze by mel platit alimenty jen me to zajima,soudne ma urcene 500kc ale daval ji 1500kc to proto aby ji nesnizili penize ze socialky tak se domluvili pro jeji prospech,ted po narozeni naseho syna ji dava 100Okc samizrejme si maleho pravidelne bereme na vikendy kdyz byl cas tak i mimo vikendy a kupujeme mu vse.byvalka castku 1000kc prijala (zatim)soudne ma urcene 500kc tak ani vic zadat nemuze ale myslite ze kdyby pozadala soudne o zvyseni ze by mu mohli priklepnout vic,kdyz vydela jen 13.000kc a ma vyzivovaci povinost ke me a nasemu synovi?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • full.avl10.1.2012 11:22

    Pokud mi je známo tak nejmenší částka od loňska na alimenty jsou již 3000 na dítě.
    Ty ceny co tu uvádíš jsou fakt směšné. POkud má dítě i s tebou a s ní, tak ať si buď najde melouch a nebo jde do jiné práce za více peněz. Jeho povinnost je postarat se o VŠECHNY DĚTI STEJNĚ ABY NESTRÁDALO ANI JEDNO.

  • Netuším,ale proč se nedojdeš zeptat na soc?tam by ti to měli říci.A platit ..Co to je 1000kč??500 ??To je směšné.Pokud vydělává málo.Musí se hold více snažit.Mě na dceru platí 2 tis a je to sakra málo.Ale více nežádám.

  • Tak jen pro představu, když si myslíš, že kdyby mu to zvedli na 1000, bylo by to moc. Můj táta platí na mně 1500, na bráchu se ségrou každému 1800, pak má ještě dva další menší kluky a na každého platí 1700. V práci bere kolem 20tis. Takže asi tak. U soudu nebude nikoho nějak extra zajímat kolik si tvůj přítel vydělává, zajímat je tam bude jaké jsou potřeby dítěte a jak je na tom s penězi matka. A taky myslím, že bývalá je rozumná, když chtěla z vlastní vůle jen 500 a dostává 1000, že asi jen hned nepoběží na soud a nebude žádat o zvýšení.

  • ahoj, existují tabulky pro výpožet výživného, podle kterého se v dnešní době soudci mohou řídit
    http://vsp.blog.cz/1005/tabulky-vyzivneho-ministryne-kovarove
    http://www.financninoviny.cz/zpravy/jak-urcit-vysi-vyzivneho-pro-dite-podle-tabulek/479463&id_seznam=13592
    a je to hodně v závislosti na soudci. otec má vyživovací povinnost k dítěti a jak píše anonymka - soud nezajímá, jestli platí hypotéku, jestli platí za firemní auto.
    zrovna tak záleží i na matce - pokud dostává nějaké sociální příspěvky, tak ty by se jí s vyšším výživným mohly snížit, ale na druhou stranu - od ledna 2012 bylo zvýšeno životní minimum, tudíž i s vyšším příjmem pořád na nějaké dávky dosáhne.
    u soudu platí - čím víc vstřícně se otec chová, tím to má lepší u soudce, čím víc se cuká a zdá se mu částka vysoká, tím víc mu soudce ještě přidá.

  • když u soudu řešili alimenty na syna, tak jsme oba dva (otec i matka) museli dát přehled za kolik co měsíčně platíme a podložit to i důkazy-zaplacené složenky, účtenky, výpisy... Vycházeli i z těch doporučených tabulek, ale z té nejnižší sazby. A to, že si otec časem pořídí další dítě bude jeho problém a nebudou se o jeho dalšího potomka snižovat alimenty jeho dřívějšímu dítěti. Má mít tolik dětí, koli jich uživí. Stejně tak bude mít i partnerku, která bude mít i nějaký svůj příjem. Nejde všechny náklady dělit na půl mezi otce a matku. Dostávám rodičák 7600+2000 alimenty a můžete mi věřit, že přežíváme jen s pomocí rodiny. Nejvyšší položka je bydlení.

  • bývalý platí na ročního syna 2.500,- kč a extra velký příjem taky oficiálně neuvedl a to mu ještě soudkyně kde co zohlednila (splátky auta, hypotéky, splácení úvěrů a výdaje, které si tam sám uvedl)

  • A já se zeptám, proč ty bereš jen 10 měsíců těch 7600? Proč si přes partnera nevyřídíš 3-letou variantu, když ty na ni zřejmě nárok nemáš?

  • Mě má ex platit na dítě 500 měsíčně. No ještě platit ani nezačal a ani soudce nezajímalo, že na dítě z předchozího vztahu platí 2500. Ex totiž uvedl, že je na pracáku. To že chodí po melouchách a vydělává si skoro dvacet tisíc měsíčně, to nikoho nezajímá.
    Osobně si myslím, že pokud by zažádla o zvýšení, tak jí to zvednou tak na těch 1500 a zbytek by jí dávala sociálka.
    A ještě ti dám radu. Nebuďte zase tak hodní a pokud soud něco stanoví, tak to dodržujte. Ona bude mít s velkou pravděpodobností na děti víc peněz než vy. Holt spousta ženských si to umí zařídit a ty hodné trpí.
    Viz já. :-(((

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 535 odpovědí a 409 722 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist