alergie a léky v těhotenství

Otázku položila: ifaj 16.3.2012 8:18

Ahoj holky! Prosím máte některá zkušenost s léky na alergii v těhotenství? Jsem alergička a svoje obvyklé léky (Aerius) brát nemůžu. Zatím problémy nemám a ani ještě nejsem těhotná. Ale pylová sezona se blíží a taky člověk nikdy neví, kdy se mimi zadaří, tak se chci poinformovat dopředu. Díky za odpověď!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • duramura16.3.2012 8:49

    ahoj, ja sem alergicka na pyly obilovin a travin a otehotnela sem v dubnu. leto sem prozila SKORO bez zyrtecu - precejen prvni trimestr je nejrizikovejsi - a vydrzet to byla teda sila. nicmene, kdyz uz se to nedalo (byla sem v prirode) tak sem si treba pulku prasku (ale i cely) vzala, tak 1 az 2x tydne. konzultovala sem to s (osvicenym) alergologem a v podstate, proc se antihistaminika v tehu nesmi je ochrana farmaceutickych firem, nebot neexistuji klinicke studie (pochopitelne, kdo by riskoval) na tehotnych zenach. z hlediska imunologie...neni jednoznacna shoda co je horsi, zda prasky nebo nekontrolovana odpoved imunit. systemu na ty alergeny.
    Aerius navic take myslim patri mezi antihistaminika nove generace, tak bych se toho nebala :-) mimochodem, mame ted zdravou holcicku ;-)

  • ahoj, já bych neřekla, že se jen blíží, ale že už i začla. sem ted v 13tt a přemýšlím nad stejným.
    Asi nejlepší je zavolat Dr na alergologii, aby napsal něco jiného než Aerius, ale je možné, že těhotenské hormony příznaky alergie budou mírnit. Jde i o to, jak moc silnou alergii na pyl máš. V případě potřeby je asi lepší brát vhodný lék, než vysadit a trápit se s alergií. Jinak trápit se dopředu nad tím, jestli se zadaří jak to bude s alergií asi je předčasné ;-)

  • Ahojky..já jsem silný alergik a atopik a gynekologem mi bylo řečeno, že pokud si prášek budu potřebovat vzít, ať si ho prostě vezmu, že je to pro mimi menší zlo, než když tě přepadne alergie a ekzém, kdy je tvé tělo hrozně slabé a náchylné...takže prášek občas sezobnu a jsem ve 37 tt a je všechno v pořádku.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 220 otázek, kterým se dostalo 271 570 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist