ahojky womenzonky prosíím o radu :-( neštovice

Otázku položila: Bývalá uživatelka #24320 16.7.2011 20:16

Ahojky womenzonky prosím měla bych pár dotazů ohledně neštovic já jsem je ještě neměla je mi 27 let jsem ve 32+4 týdny těhotná a mám doma syna 4 roky a ten je bohužel chytil ve čtvrtek takže se k němu nepřibližuji,nehladím ho ani ho nemažu je to na manželovi,ale proč píši mám strach o miminko,aby se mu nic nestalo termín porodu mám za cca 53 dní a kdybych je nedej bože chytla stíhám se vyléčit do porodu? Je tu některá z vás co neštovice prodělala v těhotenství či v dospělosti a jaký jste měly průběh? Já jsem volala kam jsem mohla,ale nic moc jsem se nedozvěděla a navíc jsem žádala o injekci hyperimunního globulinu a ten se bohužel musí platit je to dovoz z Belgie a stojí neuvěřitelných 13 000 což opravdu nemáme :-( poradte mi prosím jsem strachy úplně v háji test na protilátky jsem si nechávala dělat a bohužel jsou negativní tudíž jsem je opravdu neprodělala :-( děkuji všem papa

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já taky ještě neměla neštovice. Ale když měl malý rok, tak to chytl od mojí sestry, já se děsila že to přijde i na mě a že to bude děsivý průběh a nic, ani náznak toho, že bych to měla chytnout. Pokud se držíš, od dítka dál, a dodržuješ hygienu, tzn. že nesaháte na stejné věci atd., tak by to mělo být v pořádku. A dr. říkal, že je to přenosné jen pokud jsou ty pupínky takové mokvavé, že jak už začínají "usychat" tak už je to na dobré cestě. Tak snad se ti to vyhne obloukem, ať se s mimi netrápíte

  • Přečti si o tom tady: http://www.maminkam.cz/plane-nestovice-v-tehotenstvi. Podle toho článku by to teď na mimčo nemělo mít zásadní vliv. Horší je to těsně kolem porodu.

  • inkubacni dobu mas 17-21 dni od prvniho dne nestovic tveho syna,az uplyne tato doba,uz to chytit nemuzes.starsi dcera je mela,a za tyden mela po nestovicich,a mladsi syn to od ni vubec nechytil.a to si spolu hrali,spali v jedne mistnosti a nic.takze ho to ceka az asi pak ve skolce.nekdo ma prubeh lehky,jako dcera,bez horecek a za tyden klid a nekdo to ma i na az 3 tydny a as horeckama.takze preji hodne stesti.

  • Tohle jsem řešila před čtrnácti dněma, kdy se mi malá osypala (naštěstí to neštovice nebyli a navíc jsem je prej jako malá měla). Celou noc jsem šílela a nemohla spát, takže jsem si o tom dost načetla. Dozvěděla jsem se, že jsou špatné zhruba do 20 tt, kdy způsobují vady plodu. V případě že je chytneš v těhu později, měli by naopak způsobit imunitu jak tvojí, tak nenarozeného mimi, aniž by ho už nějak ohrozili. Problém je pak těsně před porodem, to je další krizové období. Aby se nenarodilo miminko (bez imunity proti neštovicím) ve chvíli kdy ty je máš. Vzhledem k tomu, že jsi 32 tt a inkubační doba je 10 dní až tři týdny, tak pokud nebudeš rodit předčasně, mělo by to být v pohodě.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist