ach ty zoubky...

Otázku položila: Bývalá uživatelka #21803 6.8.2011 21:04

maminky, naší Ell trápí zoubky, katastrofa, každý večer před uspáním pláč, ale dnes opravdu záchvat pláče, nedalo se to zastavit, dásně má celé oteklé, slintá, určitě to jsou zoubky... měla vyloženě záchvat pláče, nevěděli jsme co dělat, pak se už začala dusit rýmou... co děláte, když vaše dítě má takový záchvat pláče? jinač máme callgel, máme chladítka, máme sirup paralen proti bolesti, ale to je taková sladká břečka, že se z toho malá dusila, ani zapití nepomohlo, takže ji to už nedávám, dnes jsem dala paralen čípek, protože jsem už vážně nevěděla jak ji pomoct. po skoro dvou hodinách nehorázného pláče konečně usnula.. co poradíte? malá má 7 měsíců.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky, můj syn má 2 zoubky od necelých 3 měsíců :-), když mu rostly, vztekal se u kojení, pouštěl se prsa a plakal, bolely ho dásničky. Mázla jsem před každým kojením a spaním Mundisal, účinek nastává do 2-3 minut. Zřejmě máš podobný gel, pokud malá plakala i po namazání, pravděpodobně to bylo z jiného důvodu, ty gely jsou fakt účinné, mám i osobní zkušenost.
    Paralen bych, pokud nemá teplotu nad 38, nedávala.

  • my máme venku zatím jen jeden zoubek (vrchní špičák), ale když lezl, tak jsem lezla s malym po zdi..Používali jsme Kamistad na namazání, ale většinu času jen seděli v křesle, konejšili a houpali s gelovym kousátkem v pusině (byly mu 3 měsíce). Jednou měl podobný záchvat pláče co popisuješ, rudy ve tváři, vypadal, že nestihá s dechem a přesto křičel. Nam asi po pulhodině uklidňování pomohla autosedačka. Skutečně jsem ho v rychlosti vecpala do auta a objeli jsme ulici - stačilo pár metrů, malý neusnul, ale uklidnil se a pak se dal doma uspat.

  • Tohle období se musí vydržet,ikdyž je to šílené.Nám nepomáhalo nic.ani gel,ani kousátka.jen chovat a to ještě málokdy.Vždy když se prořezal byl klid.Horečky jsem tišila Nurofenem.A masírovala jsem jí dásně prstem.vyloženě mi cpala muj prst do pusinky. Bolí když rostou a když padají je to děs co?

  • tyjo ja prave premyslim, jestli nasi male taky rostou zoubky. ma 5 mesicu a neustale si paleckem masiruje dasno a taky kdyz chytne nasi ruku, okamzite si ji cpe do pusy a hlavne nase prsty, ale jenom na jedno misto dozadu, takze mozna se ji tam fakt neco klube...ale popravde neplace nam tak diky za tento dotaz kaci, aspon budu vedet co delat, kdyz se nam hysteraky rozjedou ;) a drzim palecky a at se rychle vyklubou a mala je ok :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist