Zvyšování vyživného

Otázku položila: Anonymní uživatelka #71434 3.10.2012 10:55

Ahoj holky, nemáte někdo z vás zkušenosti s neustálým navyšováním výživného??? Bývalá manželka mého přítele, nás opět dala k soudu, že chce víc peněz, přestože to opravdu není nutné. Přišlo nám předvolání, ke kterému jsme měli možnost se vyjádřit, což jsme udělali. Dnes ráno to přítel donesl na podatelnu. Nevíte, co se bude dít dál? Předají to soudkyni, ta si to přečte a dál????? Musí k soudu dojít, nebo třeba jen pošlou vyjádření...Vyjádřili jsme se, protože se nám narodí v listopadu miminko a nejsme schopní pořád platit víc a víc...:-(:-(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • z vlastní zkušenosti vím,že soud nepřihlíží k tomu jestli očekáváte narození miminka aspoň u nás to tak bylo :) když byvala naseho tatky chtela zvysit alimenty tak segra uz byla na svete a nejen,ze mamka byla na materske se segrou ale jeste musel otec platit vsechno me a moji druhy sestre a miminku a soud k tomu vubec neprihledl a zvyseni nakazal :( takze hruza :( ale treba uz je to dneska jiny a zalezi na soudkyni nebo soudci ...tohle sou ale hrozny starosti ..jinak ona si muze zadat rok co rok o zvyseni ...hlavne at Vam to dobre dopadne ale nechapu proc si s vama nepromluvila nez si zazadala ... budu drzet pesticky at to dobre dopadne

  • petulinkaa133.10.2012 10:59

    Pokud cekate prirustek,tak by uspet nemela,protoze uz vznika i to,ze musí zaopatrit svoji rodinu a to se do toho počítá.Ale co vim,tak soud o zvyseni vyzivneho by mel problehnou urcite.To víš,my žensky umíme být pekny svinuchy a hlavne závistivý,pak se to táhne touhle cestou.Držim palce at nemáte větší starosti :-)

  • JanaRad3.10.2012 11:24

    Tak já brala na dcerku z prvního manželství roky jen 500 Kč - k soudu na zvýšení sjem nechtěla jít, abych nemusela dceru "půjčovat" bio otci - alkoholikovi!!! Půjčovat dítě zní hnusně, jako by to byla jen věc....
    Později náhodou jsem bývalého potkala (holku v té době neviděl 9 let a vůbec mu nechyběla, ovšem on nám taky ne!!!), domluvili jsme se na návštěvě a já za ním s dcerkou jela, pomalu jsme nakousli i výživné a bylo zvednuto na 1000 Kč, ale jen dohodou mezi námi. Po asi dvou letech jsem ho opět požádala o zvýšení, protože dceři je 14 let a její nároky se fakt zvyšují, navíc hodně porostla...Došel mi email, jak jsem hnusná a jak jen slibuju návštěvy a jen po něm chci peníze!!! A to jsem za 12 let žádala o peníze celkem jen 3x a vždy se to vázalo na návštěvu, kdy já vezla holčičku 50 km za bývalým!!!!
    Zde popisuji jen takové nahlédnutí, není to podrobné, bylo toho hodně a bylo to hrozně těžké!!!!
    Takže raději nic nechtít, ale mít KLID!!!!!!

  • Soud proběhne určitě, bude tam tvůj partner i jeho bývalka a asi to nebude příjemné. Měl by se na to připravit, protože ženský jsou pak schopné před soudem vytáhnout kdejakou podpásovku a chlap pak jen nevěřícně zírá a většinou to projede. Výše výživného se hlavně vztahuje podle příjmů a majetku. To, že čekáte dítě je může zajímat, ale taky nemusí, záleží na soudci. Stejně tak je nezajímají moc vaše výdaje.... Na to vám řeknou tak akorát, že se máte uskrovnit a je to (i když třeba už teď žijete dost skromně) :-P Tátovi právník radil, aby nebyl veden jako vlastník žádné nemovitosti, max. jako věcné břemeno, aby na něj nebylo psané auto ani motorka a aby měl prostě co nejmenší příjmy... Prej tohle jsou hlavní kritéria, ze kterých se vypočítává výše výživného a soud vůbec nezajímá, jaké máte výdaje. Tátovi třeba řekli, že si v Praze nemusí platit pronájem, ale že může jít na levnou (ukrajinskou) ubytovnu, nebo ať prodá auto, i když na něm musí jezdit do práce, že prej může jezdit jenom hromadnou dopravou (nezájem, že má na autě závislou živnost) apod. No prostě soudy se s tímhle vážně nemažou :-( Můžu ti říct, že měl už vážně chuť jít na pracák a na všechno se vykašlat a žít z minimální podpory :-p Takže se na to hlavně dobře připravte a možná by ani nebylo od věci si najmout nějakého právníka, který vám poradí. Táta šel k prvnímu předvolání sám a bylo to fiasko. Na další předvolání si už zaplatil právníka a udělal dobře.

  • tak já mám za sebou soud ohledně výživného nedávno a soud se táhl půl roku. Otec i já jsme museli předložit všechny naše příjmy a výdaje, já i výdje na syna. Ex má nějaký majetek, ale k tomus e nepřihlíželo, spíš mu ještě soudkyně zohledila i to, co by neměla. Jako že má byt, který pronajímá a má z toho peníze, že si platí jinde podnájem a kancl atd. Odečetla mu všechny jeho výdaje na všechna 3 bydlení, ale majetek jako by to jeho ani nebyl :-( Máchal tam daňovým přiznáním, ve kterém má velké příjmy,a le pomalu ještě větší výdaje a vyšlo z toho, že má zisk měsíčně kolem 10 tisíc (což je samozřejmě bouda na finančák). V podstatě dostal tu nejnižší možnou částku a na chodbě se mi ještě tlemil do obličeje, jak nade mnou vyzrál. Dítěti mimo alimentů nekoupí ani zmrzlinu a ještě vykládá, jak všechno pro malého je napůl jeho, když mi dává alimenty. Teď jsem na kordy ohledně oblečení pro prcka, když je u otce a ten mu nehodlá pořídit domácí oblečení a požaduje to po mně, hlavně na sociálce vykládá, jak u něj syn může okamžitě začít bydlet, že tam pro něj má vše připravené. Asi tam bude chodit nahý.
    Soud proběhne stoprocentně, bude muset dokazovat příjmy a výdaje jak matka, tak otec a opravdu hodně moc záleží na samotném soudci, jak to pojme a jak to matka zdůvodní. Mě ex nepřispěl ani na očkování, kroužky, všechno to táhnu sama, i když bych to prý po něm mohla požadovat.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 746 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist