Zvýšené riziko na Preeklampsii

Otázku položila: Bývalá uživatelka #24703 11.3.2021 11:53

Hezký den holky,
dnes jsme s přítelem byli na screeningu v 1.trimestru. Miminko zdravé, v pořádku, ale bohužel mi vyhodntili zvýšené riziko preeklampsie. Od své doktorky jsem na to dostala léky, které budu po celé těhotenství brát.
Máte s tím prosím některá zkušennost? Jsem hrozně ráda za to, že je miminko pořádku, ale tohle mě děsí. Doktorka mě ujišťovala, že není třeba paniky, ale přeci jen, čekáme první miminko.
Děkuji za všechny rady a názory.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ja som rodila s jednou babou co mala preeklamsiu... Až na to, posledné 3 týždne strávila v nemocnici na pozorovaní normálne porodila zdravé dieťatko. Netreba sa báť, len to nezanedbat a určite to dobre dopadne:-)

  • Neni se ceho bat ... Ja jsem mela pozdni preeklampsii v prvnim tehotenstvi, a pak i zvysene riziko ted v druhem. Od 16tt jsem brala anopyrin a merila jsem si doma 3krat tydne tlak, anopyrin jsem vysadila pred tydnem, protoze uz jsem 37+0tt a uz klidne muzu rodit, ted ke konci dochazim do rizikove poradny a vic me hlidaji, protoze tlak mi ted trochu vyskocil, takze me hlidaji vic, ale jinak se tim nestresuj :-) hlidej si otoky na nohou a ten tlak :-) pro pripadne info dalsi se klidne ozvi :-)

  • Se mnou na gynde po porodu byla holčina, které to riziko vyšlo taky a dr ji nic nepredepsal. No bohužel od 20 tt ji začal stoupat tlak, přidala se rustova retardace plodu, porod měla v 31 tt císařem, tlaky v té době 170 na 110 i přes maximální výši léků na snížení tlaku. Narozena holcicka byla vývojem tři rydny pozadu. Přitom stačilo ohlídat léky při prvním screeningu, což se nestalo a řešil se až následek. Takže určitě léčivo nezanedbavejte. Starat se o nedonosence je dvojita práce. Já doma taky mám nedonosene e, ale já měla jen syndrom bílého pláště a na preeklampsii to nevypadalo...

  • Že ti odhalili možnost preeklampsie, neznamená ze ji nutně budeš mít ;-) Dr. v tom případě předepisuje léky na ředění krve, aby krev dobře proudila k mimču a nevznikaly tak růstové retardace a mimčo dobře prospívalo. Ja třeba brala Godosal do 36tt, díky kterému se mi podařilo držet preeklampsii pod kontrolou.. 14 dni po vysazení však začal byt vysoký tlak a mimčo muselo ven akutním císařem, pač to dospělo až k nejtěžší formě Hellp syndromu.. Ale všechno dobře dopadlo, malý se narodil s krásnou váhou 3120gr, zdravý. Teď u druhého tehu mi taky diagnostikovali preeklampsii, opět jsem brala Godosal a nyní jsem ve 38tt a zatím vše v pořádku. Takže neboj nic, ber leky co ti dr. napsal a hlídej si tlak a otoky a vše bude v pořádku ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 665 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist