Zvýšené TSH v těhotenství

Otázku položila: Bývalá uživatelka #37183 8.3.2012 19:18

Ahoj holky, jsem v 5tt+3 a dnes mi p. doktorka volala, že mám vysoké TSH (hormon štítné zlázy).Normální hodnoty jsou do max.5 a já mám hodnotu 28,95 :'-(.Mám hrozný strach, všude píší, že to způsobuje potraty, nebo vývojové vady.Myslíte, že když na to přišli tak brzy a začneme hned s léčbou, že to bude v pořádku?Nesetkali jste se s tím?

Děkuji moc,dnes jsem se byla objednat na Endokrinologii a rovnou jsem se doktorky zeptala.Říkala, že by to mimišku nemělo nijak uškodit.Takže v pondělí tam mám přijít a začneme s léčbou.
Jsme s tátou trošku klidnější :).

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Borlova8.3.2012 22:49

    Ahojky, nesetkala jsem se s tím, ale logicky si myslím, že když Ti to takhle brzo zjistili, tak Ti nasadí nějakou léčbu a bude to Ok. Vždyť i ženský co mají poruchy štítné žlázy, tak jsou těhotný. Jen prostě něco berou, aby ta štítná žláza správně fungovala. A doktorka Ti k tomu nic neřekla? Jdeš k ní teď někdy kuli tomu? A to že to způsobuje potraty, tak si myslím, že jen když se na to nepřijde, protože se to neléčí. Ale to je jen můj názor. Určitě to bude dobrý, uvidíš.;-)

  • Právě proto se dělají odběry tak brzy, aby se na to včas přišlo. Pravděpodobně tě pošlou na endokrinologii, kde zahájí léčbu. Potom se to určitě srovná. Akorát tam budeš častější host, takže neboj dodržuj léčbu a bude to dobrý :-)

  • To stejné zjistili mé švagrové teď ve 14tt a řekli ji, že na to přišli brzo, takže by mělo být vše v pořádku, tudíž to samé platí i pro tebe

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 530 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist