Zvracení

Otázku položila: Anonymní uživatelka #389330 28.11.2018 12:12

Jsem totálně v prkvančicích. Včera jsem osmkrát zvracela, žaludek mne bolí, zle mi je jen se na jídlo podívám, s pitím žádná hitparáda, max. litr denně. Bojím se, že se mi rozjede zase hyperemesis gravidarum. Za jakékoliv rady co jíst, jak jíst, jak pít a co pít budu neskonale vděčná. Zkoušela jsem toho fakt hodně. Ze začátku mi dělaly dobře teplé polévky, teď po nich naopak zvracím. Pak to bylo mastné, zase se to zvrhlo a už mi to dobře nedělá. Sušenky, oplatky apod. sním, ale mám po nich strašně moc slin v puse a hroznou pachuť. Studený banán jakbysmet. Pití je celkově tragédie. Coca-cola co mi pomáhala už mi dělá zle, čaje nesnesu, čistá voda jakž takž, ale nesmí jí být moc nebo hned po jídle, to hned letím zvracet. Prakticky nejsem schopná vychytat nic, co bych snesla. A tolik nechci zase skončit na kapačkách. Prosím o pomoc...vážně moc prosím.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • A co tak poradit se s lekarem?
    Pripadne zkusit pogooglit. Je plno ruznych babskych rad a doporucujicich clanku, muzes zkouset..
    Jinak bych asi doporucila se neprejidat a pripadne nejist, pokud nebudes mit hlad (samozrejme s mirou, myslim spis do jidla se nenutit). Alespon teda ja jsem se ridila svym telem a jedla jsem az kdyz jsem mela potrebu nebo případně chuť. A jedla jsem to na co jsem mela chut. Kdyz jsem nemela vubec na nic pomysleni, jedla jsem alespon jablka nebo banany. V tehotenstvi prospivam dobre a lekar me za muj postup chvalil. Otazkou je jak jsi na tom ty, jestli mas na neco chute atd.. kazdy clovek je jiny a to co fungovalo mne nemusi byt reseni pro tebe.. Proto bych asi volila predevsim konzultaci s lekarem, nikdo ti hlavu neutrhne.
    Ale jeden dotaz... Proc nenapises ,,nadmerne zvraceni,, misto nejakeho latinskeho cehosi co mozna ani normalne zenska ktera tim netrpi nevi co znamená? :)) Mozna by se tu zjevilo i vic odpovedi....

  • Eika28.11.2018 14:29

    nemám s tímto zkušenosti, ale když jsem byla těhu já, tak mi přišel letáček s tímto https://www.benu.cz/vitaharmony-gravipop-12ks-nevolnost-v-tehot-mix
    Nevím, zda jsi vyzkoušela, ale třeba to pomůže.

  • WojKa28.11.2018 20:22

    Můžu říct, že mně osobně nepomohlo vůbec nic. Prostě jez to, co Ti zrovna nedělá úplně zle. Mně gynekolog předepisoval torecan čípky, ale to taky není úplně ideální.
    V prvním těhotenství to naštěstí přešlo po třech měsících. U dvojčat to trvalo nesrovnatelně déle.
    V jakém jsi týdnu?
    Jako já u dvojčat přežívala na chlebu s paštikou. :-D Vždycky jsem si ho připravila na noc a ujídala i v průběhu noci, když jsem se vzbudila nebo vstávala ke staršímu dítěti.

  • sono228.11.2018 22:30

    Ahoj takto extrémne nemám ale bývalo mi práve na večer a v noci veľmi zle. Niekedy pomohlo, som sa dočítala voda s citrónom. A fakt. Už šla na mňa nevoľnosti a dva silne poháre s citrónom zrazu pomohlo. Skús to tiež. Studená voda a citrón.

  • To znam moc dobře ten stav..skoncila jsem v nemocnici na kapackach. Aby me zavodnili glukozou. Sileny stav. Dnes mam uz 2 letou dceru vse ma svoje pro a proti. Drzte se;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist