Zub moudrosti

Otázku položila: Bývalá uživatelka #38612 16.2.2012 5:56

Hezký den, nemáte někdo zkušenost s vytrhnutím zubu moudrosti v době těhotenství? Zub je prořízlý, bohužel zkažený. Jsem ve 28.týdnu a začíná mě bolet lícní kost. Nejspíš zoubek bude muset ven a to mám doma ještě 23.měsíčního prcka. Aby toho nebylo málo, dole se mi začíná taky klubat další a bolí mě celá půlka pusy.
Díky za odpovědi.:-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • V těhu ne, ale zubní analgezie není v těhu nebezpečná, je dokonce bezpečnější, než ten zkažený zub. Jde o to, který tě zlobí, horní byly venku během minuty, dolní mi musela vytahat po kouskách, na ty jsem pak měla i atb, zánět nebyl, ale preventtivně-mě je trhali kvůli místu. Dohodni se se zubní a zároveň s gynekologem, ten zná dobře tvůj stav a zhodnotí rizika. Problém budou léky na bolest, ale ono se to hojí hodně rychle a lepší bolest tři dny, než dalších x měsíců a jako kojící stejně fůru léků také nesmíš, za mě nechat vtrhnout hned a netrápitt se dál...

  • Tak o tom mi ani nemluv, trnu strachy:-( Mám částečně prořízlé dva moudráky a oba se kazí. Zubař mi řekl, že jelikož mi oba rostou špatně, že mi je nemůže normálně vytrhnout a že budu muset na sekání a řezání dásně, což ale bez anestezie nejde. Prý mi to budou muset dělat v celkové anestezii na stomatochirurgii v Praze na Karláku a ať se modlím, aby mi to nějak vydrželo do konce těhotenství. Pokud by se mi to nějak zanítilo, tak bych tam musela ještě před porodem, týden bych tam ležela a automaticky bych šla na rizikové těhotenství. Mám z toho hrůzu. Stejně mě to čeká. Jenže po porodu je zas problém, co s miminkem.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 532 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist