Ztvrdlé břicho

Otázku položila: Anonymní uživatelka #41824 30.4.2011 19:21

Jistě to tu již zaznělo, ale končím 7. měsíc a mám tak půl dne tvrdé břicho a přitom jsem doma, relaxuju a nedělám nic složitého. Je na to nějaký lék ? Pomůže na to nějaký čaj, masáž, nebo zkrátka mám počkat, až to ustane ?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Jestliže ti to tvrdnutí neustává a něco se ti nezdá, myslím, že by to chtělo se poradit s lékařem. Na tvrdnutí bříška se bere magnézium, ale v 7. měsíci by bylo hloupé něco podcenit. Já bych se vydala na pohotovost.

  • Mě na toto před 17 lety poslala tehdejší MUDra ležet do špitálu, ležela jsem na špalkách...Tvrdnutí ustávalo, ale i tak za tři týdny jsem předčasně porodila.
    Určitě bych to konzultovala se svojím gyndařem, koupila si magnesium minerálku a vypodložila klidně celou postel, aby si měla nohy výš, než hlavu.... Buď opatrná. Držim palce

  • Jsem taky v 7. měsíci a taky mi dost často tvrdne břicho, dostala jsem na to Magnosolv. Jinak mi porodní asistentka říkala, že když to sem tam ztvrdne, je to normální. Ale pokud by bylo tvrdé třeba hodinu, tak to je špatně, takže být tebou, tak to určitě proberu s gynekologem. A když je bříško tvrdé, tak do něj nijak nešťouchej, nehněť ho, takže rozhodně žádná masáž!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 745 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist