Zpěv - mám šanci se zlepšit? +nahrávka zpěvu

Otázku položila: Bývalá uživatelka #183902 2.2.2019 13:42

Dobrý den,
už od mala miluju zpěv, a chtěla bych se tomu věnovat dál. Ale nejsem se svým hlasem spokojená. Slyšela jsem, že největší problém mají lidé s výškami, a já nejsem výjimkou. Výšky vyzpívám, ale ne svým "plným" hlasem, nebo jak to říct. Když se to tím plným hlasem snažím vyzpívat, zním přiškrceně a prostě to nejde. Četla jsem, že se z toho člověk prostě musí vyřvat, a časem se mu hlas vytrénuje. Nevím, co je na tom pravdy.

Přikládám odkaz na nahrávku svého zpěvu. Ráda bych slyšela Váš názor, jestli mám na to, vycvičit svůj hlas, nebo ten talent prostě v sobě nemám.

Je to bez doprovodu, i bez veškerých úprav, narychlo natočené
(A výslovnost asi taky nic moc, písničku nemám ještě tolik zažitou)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Heli262.2.2019 14:28

    Nejlepší bude se přihlásit do ZUŠ, kde se tě naučí, jak správně pracovat se svým hlasem a jak dále svůj zpěv rozvíjet :)

  • HaSha2.2.2019 16:51

    Není to falešně, ale prostor na zlepšení je vždycky. Chce to vedení učitele zpěvu. Neodborně můžu říct akorát, že to zní trochu mělce, do hlavy... Zkus dýchat víc do břicha. Na zpěvu nás učili říkačku: "Oře, oře Jan, přiletělo k němu hejno vran, první praví dobře oře, druhá praví nedobře oře, třetí praví dobře oře..." říkáš to do výdechu, plným hlasem a vlastně trénuješ čím dál víc vran, aby ten dech hlas nesl. Řvaní bych nedoporučovala, mohla by sis ublížit, to zkus radši zpívat stupnice nebo nějakou písničku na rozezpívání.

  • Jasné ze nějaké mouchy tam jsou, ale myslím ze talent mas, ale chce to jenom trénink.

  • Danyska2.2.2019 19:23

    Písnička mi nic moc neřekla o tom,jestli máš talent...intonuješ celkem slušně,s těmi výškami to chce,aby tě někdo naučil s hlasem pracovat,tzn. Dýchat,to je základ, potom tzv.propojit rejstříky,aby ty výšky zněly, ovšem záleží na hlasovém rozsahu a to musí opravdu určit někdo zkušený.Vyřvat se fakt NEEE,to bys ten hlas mohla nevratně poškodit.Tedy rada zní sehnat si učitele zpěvu, teď končilo pololetí,tedy to na ZUŠ třeba půjde,pokud jim nějací žáci ubyli.:-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist