Zmražené mateřské mléko

Otázku položila: Bývalá uživatelka #26441 31.10.2011 13:47

Ahoj womenzonky, obracím se na vás s dotazem ohledně zmraženého mateřského mléka. Je mi jasné, že odstříkané mléko se nechá vychladnout a pak se teprve zmražuje, ale v čem ho můžu zmrazit-v jaké nádobce? vím že Avent vyrábí takový kalíšky, ale nevím jestli se to dá dát do mrazáku a pak by mě taky zajímalo, jak dlouho se dá mateřské mléko takto uchovávat? a jak na to při rozmražování? nechat volně rozmrazit? Díky za odpovědi.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, zmrazit to můžeš v čemkoli-odolají třeba skleničky od přesnídávky (zamražovala jsem v nich i příkrmy) nebo jsem třeba v Tesku koupila spec. sáčky na zmražování MM. Uchovávat se dá cca 3 měsíce (někde jsem četlka i déle), ale ty 3 měsíce jsou běžně udávané. A určitě, nejlépe volně rozmrazit-nejlépe rozmražovat v ledničce (nebo teda při pokojové teplotě), pokud jej potřebuješ opravdu rychle, tak ve vodní lázni, kde se i ohřívá.

  • Ahoj, používala jsem sáčky přímo na mateřské mléko. Byla to firma medela. Dají se připevnit přímo na odsávačku, ale já jsem měla jiného výrobce odsávačky, takže jsou to z té nádobky vždy přelila do toho pytlíku. Mají takové ty zipy a nevytečou. Jsou dobré, že jsou opravdu skladné, dají se dobře popsat (datum a tak). Pak jsem jen vyhodila z mrazáku v kuchyni na stůl a povolilo to, pak jsem celý ten pytlík hodila do teplé vody, přelila do flašky a bylo. Fakt jsou dobré. Dají se objednat v lékárnách nebo koupit na netu - vyrábí MEDELA.

  • Myska130831.10.2011 16:00

    já zmražovala ve skleničkách od přesnídávky, a pak jsem si koupila ty sáčky od medely, sice jsou drahý ale dobrý.
    Rozmražuju volně v lednici , nebo když potřebuji hned tak ve vodní lázni.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist