Změna práce při plánování mimca

Otázku položila: Anonymní uživatelka #283501 17.9.2019 10:59

Ahoj holky, plánujeme s partnerem mimi a chtěla bych změnit práci, řešila jste to některá? Co když se to podaří a já budu ve zkusebce? Ve stávající mám nízkou mzdu, neměla bych žádnou mateřskou, takže proto ta změna.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • v lednu jsem nastoupila do nové práce s tím, že jsem věděla, že se ještě ten rok (v červnu) chceme brát a mimčo už jsme plánovali. nakonec jsem na mateřskou odcházela až více než 1,5 roku po nástupu do práce.
    takže nikde není napsáno, že se hned zadaří a pokud by nová práce měla být i lepší než ta původní a třeba i méně stresu, tak bych to zkusila.

  • Speedy6117.9.2019 11:24

    Ahoj, řešila jsem totéž ze stejného důvodu. Nakonec jsem otěhotněla těsně po výpovědi. Vyšlo mi to přesně na ochrannou lhůtu, ale nový zaměstnavatel o těhotnou bohužel nestál. Kamarádka měla jinou zkušenost. Zjistila dvě čárky na testu v den podpisu nové smlouvy a přiznala to. Vzali ji a ocenili upřímnost. Záleží na oboru, pozici a přístupu ve firmě. Každopádně u kdyz

  • Nastoupila jsem do prace a jeste ten mesic se dozvedela, ze jsem tehotna. Oznamila jsem to i ve zkusebce. Zachovali se slusne a nechali me tam. :)

  • Nelousek18.9.2019 11:29

    Známá taky tak nastupovala do práce a nechali si ji tam:) Záleží jakou práci si hledáš a taky jací tam jsou lidi.

  • MagdaRadilka820.12.2023 5:55

    Já bych nechala změnu práce rozhodně až po miminku. Teď se soustřeď na sebe. Změna práce je stres a to není při plánování miminka ideální. Navíc na mateřský budeš mít tolik času, že si budeš moct všechno pořádně rozmyslet a od práce si odpočinout :-) . Já jsem se třeba poslední rok na mateřské rozhodla, že budu podnikat. Vyřídila jsem si založení OSVČ přes https://sidlofirmypraha5.cz/sluzby/zalozeni-osvc a pustila jsem se do toho a nelituju :-) . Tak třeba kdo ví... Taky se s tebe může stát paní podnikatelka. Je to neuvěřitelná svoboda, když děláš, co tě baví.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 510 odpovědí a 409 715 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist