Změna návrhu svěření dítěte do péče

Otázku položila: Anonymní uživatelka #288221 27.9.2021 10:24

Ahoj, popíšu svou situaci a prosím o vaše zkušenosti.
Dítě (15) byla od dětství svěřená do péče obou rodičů, nyní chce žít pouze s matkou, která podá nový návrh na svěření dítěte do péče. Přičemž otec i matka se o dítě starají, ale chce zůstat u matky nejen kvůli přátelům, škole, ale našla si tam "lásku" a nechce jezdit k otci. Je možné takto rozhodnout na základě, že dítě chce být u matky?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik27.9.2021 12:55

    Chápu, že se ti teď plaší hormony z kluka a jsi v pubertě. Ale ber to také z pohledu otce a vezmi si to, že máš rodiče jen jedny. A jak to tátu bude mrzet, když ho nechceš vídat. Zkus se do otce vcítit a podívat se na to jeho očima. A také bych si s ním o tom promluvila. Třeba se vidět alespoň jednou za 14 dní o víkendu, to by ti nic neudělalo. A to že to chce tvá matka přes soud také chápu. Rozbroje mezi dospělými jsou a vždy budou. Hlavně když se třeba nerozešli v dobrém.

  • a je nutné to řešit soudně? je už dost velká tak se s tátou dohodnout jako lidi - sednout si ke stolu všichni 3 a prostě se domluvit.
    ale nemyslím že by soud posvětil to, že by se přestala stýkat s otcem úplně.
    dcera od věku 15 let si návštěvy u otce více domlouvala osobně-podle situace (i když byla svěřená jen do mé péče) bez ohledu na rozsudek.
    nehledě na to, že doba než bude soud může být v tomto případě i klidně půl roku (je už dost velká a není tam nějaké riziko z prodlení jako u malých dětí kde se to prostě musí rozseknout všechno včas-rychleji).

  • Syn od pritele od 15ti odmital styk s matkou, resil to ospod, soud, matka se proti tomu branila, ale nic platne ji to nebylo. V rozsudku byl syn sveren do pece otce, s matkou mohl mit styk dle uvazeni, kdyby o to stal. Nikdo ho k ni nenutil chodit, ostatne nevim, jak tak velke dite k necemu takovemu donutit. Byl s ni v omezenem kontaktu po telefonu, cas od casu mu posilala penize, tak to ji pak aspon zvedl telefon jednou za cas.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 147 otázek, kterým se dostalo 271 327 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist