Změna doktora

Otázku položila: Martasek89 25.2.2011 11:06

Nevím, zda se tu toto téma již řešilo, ale chci se optat, jestli jste některá během těhu, co jste byly na nemocenské, měnila gynďáka ? Včera jsem si byla si pro lístek na peníze a protože se budeme s manželem stěhovat - ne moc daleko, jen cca 15Km, žádala jsem o změnu vycházek. Vím, že většina má vycházky 10-12 a 14-18, což jsem tak taky měla, ale je jasné, že když se člově stěhuje, potřebuje na to nějaké dny, natož, když tam musí předem vymalovat, uskládat to a podobně. A už kdysi jsem volala na OSSZ a říkali, že jim je jedno, kdo má jak vycházky, že to je na lékaři, takže když doktor chce, v poho vám napíše i celodenní, že !!! Tak jsem mu říkala, že nevím, kdy přesně tam pojedeme, protože manžel taky chodí do práce. Tak prostě na mě doktor koukal jak na blba, že si vymrčuju a že 6h je akorát. Logicky snad taky budu pomáhat se stěhováním - samozřejmě spíše tak, že řeknu co kam dát, co jak vymalovat, ... Takže jsem to stěží uhrála na vycházky 8-18. Takže budu muset jezdit jak blbec třeba denně sem a tam, místo, abysme tam zůstali v klidu přes celý víkend a pracovali !!! Takže manžel prohlásil, že si pak tam najdu jiného doktora a bude. Tak nevím, jestli to jen tak v pohodě jde, jestli jste to již některá taky zažila ? Rodím koncem června a na jaře a pomalu v létě budu ráda, že se dostanu na vzduch a ne abych byla půl roku vězněná doma !!! Díky.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, já jsem taky byla na nemocenské od 6.tt a myslím, že jsem měla vycházky od 10 do 18 hodin. Ze začátku jsem se bála, ale pak už jsem to neřešila, i když jsem byla na noc pryč. Doktorku jsem změnila hned na začátku těhu, co jsem přišla z nemocnice a nebyl problém. Jinak k těm vycházkám....záleží, proč je máš takhle omezené...pokud máš rizikové těhu kvůli riziku potratu, tak se ani nedivím, že ti nechtějí dát neomezené. Myslím, že vycházky během dne jsou dostačující k tomu, aby se člověk vyvětral a zařídil vše potřebné. Tak se opatruj :)

  • Doktorku si klidně změň, ale nezaručí ti to, že dostaneš neomezené vycházky. Většina lékařů je prostě nedává. Když už je žena na neschopence v době těhotenství - měl by být k neschopence důvod a žena měla odpočívat a dodržovat nějaký režim a proto né každý lékař si veme na triko, že ji napíše neschopenku a klidně jí napíše neomezené vycházky, protože to pak vypadá, že si dává neschopenky i těm pacientkám, které je nepotřebují. V případě lékařů, předporodních kurzů, předporodního cvičení, atd, si můžeš nechat vždy vše potvrdit, akceptují to. Já se taky stěhovala, nahlásila jsem lékařce, že se budu nacházet na jiné adrese - takže pokud by mi přišla kontrola na udanou adresu, přišlo by lékaři vyjádření, že jsem byla k nedostižení a on by jim doložil, že jsem měla nahlášené jiné místo zdržování (jenže oni o tom nevědí a na uvedenou adresu, co si nahlásila u doktorky nepůjdou). Např. o vánocích jsem byla 10 dní u rodičů, nahlásila jsem to setře, ta si to poznamenala do mých papírů a byl klid.

  • ahoj já jsem v 17tt změnila dr protože k tomu starému mě už fakt nebavilo chodit už z duvodu toho že to tam bylo smradlave a zakuřené jak v nějakém pajzlu.tak jsem prostě z ničeho nic řekla že přecházím k jinému dr. sice se sestra blbě na mně tvařila ale nemohli stejně nic dělat.nedostat vycházky mi fakt přijde padle na hlavu já už mam vycházky neomezené od 8tt.Každý by měl mít nárok na vycházky přece nebudeme sedět doma tak trdla jen kvuli dr že ti nenapíše vycházky těhotenství neni žádna nemoc abychom byli zavření doma..

  • Ahoj, já sjem měnila v těhu doktorku a neměla jsme s tím vůbec žádný problém :o) zkrátka jsme zašla k té ke které jsem chtěla začít chodit a řekla jí rpoč chci přejít a bez problémů mě hned objednala a přepsala si mě k sobě :o) u mě byl problém, že předchozí gyndařka mi neléčila v těhotenství žádný záněty, byla jsme nucená už jet i napohotovost, protože jsme nemohla, sedět, ležet, nic, jak moc to bolelo, bylo to nesnesitelný, doktor ve špitále mi naznačil, že by mi doporučil to nějak řešit, že bych mohla předčasně porodit nebo být ohrozěný plod, říkal, že takovej zánět za svojí praxi viděl jen v knížkách, takže jsme to měla opravdu hodně......jsme jinde, plně přeléčená a mám klid, takže doktora klidně změň :)

  • No ja mam vychazky jenom od 14-18 ale vůbec to nedodržuju, ptz bych se z toho musela zbláznit. Kontroly ze sociálky stejně nejčasteji chodí na požadavek zamestnavatele a vzhledem k tomu jak ty lidi jsou zaplacení tak určitě nepůjdou na kontrolu o víkendu. nečastěji právě chodí od tech desíti do šesti maximálně. Me Mudr. řekla že mi na dýl ty vycházky napsat nemůže, že mi ty čtyři hodiny musí stačit, takže jsem se rozčílila trochu na začátku a pak jsem se rozhodla to neřešit, právě po konzultaci s kamarádkou která ma MSSZ na tech kontrolách pracovala a řekla mi jak to tam chodí. Hlavně ty víkendy, doma netrávím skoro nikdy.
    Ale změnila jsem doktorku taky během těhotenství hned na začátku, ptz ta moje mi lezla na nervy a nebyl to žádný problém. Nová doktorka si vyžádala papíry od staré a bylo to uplne v poho.

  • Ahojky, "velkorysé" vycházky v těhu mi přijdou opravdu na hlavu. Dyť nastávající mamina má chodit mimo jiné i do předporodních kurzů, cvičit, plavat, a to se málokdy dá přizpůsobit času určenému k vycházce. A není důvod, proč by ses o toto měla v těhu ochudit. Každý pohyb v těhu je zdravý. Známá kvůli tomu změnila doktora během těhotenství. Prostě se poptala u kamarádek, který doktor je dobrý a který dává celodenní vycházky, potom k němu zašla domluvila se s ním. Potom si akorát musela skočit k bývalému lékaři pro kartu, kde se setra blbě tvářila. A bylo hotovo. Já jsem v těhu přecházela od nepříjemného hematologa k jinému, a taky měl blbé poznámky. Tak jsem řekla, že k tomu novému chodí rodina, takže zná dobře rodinnou anamnézu.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist