Zkušenosti s nosítkem

Otázku položila: Anonymní uživatelka #254794 11.9.2018 23:46

Lze nosítko používat i v zimě?
Starší dcera nastoupila do školky, do které se kvůli 18 schodům nedá jezdit s kočárkem a jiný vchod nemají. Mladší měla 8 měsíců a zatím nesedí. Při cestě do školky ji nosím na rukách. Naštěstí to nemáme moc daleko. Uvažuju o koupi nosítka, ale nevím jestli se mi to vyplatí. Používala bych je denně jen po cestě do/ze školky. Jinak nemám důvod je používat.
Teď ale přemýšlím, jestli se to dá používat i na zimu. Nějak si nedovedu představit, že já mám zimní bundu a malá zimní kombinézu, jestli se tam jako vlezeme. Nemluvě o tom, že ve školce bude určitě přetopeno a s nosítkem si bundu ani kombinézu nerozepneme a než se starší obleče, tak se pěkně zpotíme.
Ještě mě napadla varianta, že bych si pořídila nějaké levnější golfky (u první jsme nepotřebovali), které bych po schodech vynesla nahoru. Ale dokud nesedí, tak je to nesmysl. A vypadá, že ještě dlouho sedět nebude. Oproti sestřičce je dost líná :D

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • janalab12.9.2018 6:44

    Nositko muzes pouzivat i v zime, ale kombineza by byla potreba jen ve velkych mrazech, staci treba navleky na nozky nebo se dela nosici obleceni pro maminky, treba zateplena kapsa, ale me stacila nosici mikina z bonprixu, u prvni dcerky jsem nemela nic, na ten kousek treba staci, kdyz si na mensi fleecovou dečku udelas poutka (prizpusobena nositku nebo bunde) a nebo me sedela horni odepinaci strana fusaku, ktera poutka mela. Preci jen nositko musis brat jako dalsi 2 vrsvy obleceni, takze teplejsi mikinka nahoru staci i v zime, kdyz hodis neco pres vas obe.

  • marketaj12.9.2018 7:32

    Každopádně se to vyplatí. Nošení v ruce není prostě ideální ani pro jednu z vás. Tvoje záda dostávají záhul a malá když zatím nesedí, tak takhle nošená 2x denně, tak nemá správnou oporu.
    Nositko můžeš nosit kdykoliv a když přijdeš do školky tak ho prostě sundá, ať nejste tělo na tělo a rozepnes bundy. Můžeš nosit jak na břiše, tak pak na zádech. A jelikož si dává takhle na čas, tak ji nosit budeš dlouho. Mladší začal chodit na 15. Mes a do školky jsme jezdili kočárkem, autem nebo v nosítka minimálně do dvou let. Teď jezdí na odrážedlo když jdeme pro staršího. Nosici oblečení je jedna možnost, ale má smysl spíš pro menší děti, tady už budeš dávat kombinézu a cestou můžete na hřiště apod. Takže spíš se vždy svléknout, není to časově náročné.
    Golfky - kdyby ses rozhodla pro tuhle variantu, tak vol něco polohovacího, třeba valco baby jde do absolutního lehu skoro a můžeš tam položit i nesedí i dítě. Kočárek má do 7 kg.

  • kosicek12.9.2018 7:34

    Třeba já jen nosím, kočárek nevyužívám vůbec a v zimě je to úplně paráda, protože mě stačí tričko, dítko je oblečené jako doma, navíc dostane maximálně čepičku, když už kouká a teplé capáčky, přes nás společnou vrstvu a jdeme! Je to rychlovka, žádné zdlouhavé navlékání, nabalování a člověk má skvělý přehled o teplotním komfortu..Dříve se společná vrstva řešila větší bundou z dob těhotenství nebo prostě větší konfekční velikostí, teď je i velký výběr speciálního nosícího oblečení.. Když někam přijdeme, bundu z nás sundám a nepaříme se ani jeden bez jakékoli další manipulace, ptostě super. Jenže nevím tedy jak v tomto případě, jistě by to šlo vyřešit něčím i ze sekáče a tak. Taky mi není jasné, jak se do školky dopravujete, kočárkové maminky nechávají dole stát kočárky i s dětmi, když třeba spí nebo je nosí (nahoru) v autosedačce či v náručí.. prostě tak, jak to děláte...

  • buccaneerka212.9.2018 7:52

    Já jsem teď kupovala nosítko a je až do věku 3 let, nebylo ani drahé (kolem 1500 Kč), takže podle mě se ta investice vyplatí. A jinak si neumím představit, že dítě dávám na bundu. Společně se zahřejete, takže pak už jenom přehodíš přes sebe nějakou velkou mikinu nebo bundu. (Kamarádka tak nosila svetr od manžela, který byl při těle.) ;-)

  • Zanthia112.9.2018 8:58

    Naše malá si sedla až někdy ve 14 měsících. Nosítko jsme používali i v zimě. Dávala jsem prošívané kalhoty a bundičku. A samozřejmě hlavně teplé ponožky a cápáčky. A čepici. Když jsme byli třeba v obchodě, sundala jsem čepici. Celou ji svlíkat by opravdu bylo náročné. Ale třeba do 10 minut jsem to neřešila, jen jsem sundala tu čepici a rukavice.

  • Jak už napsaly holky přede mnou - nosit se dá i v zimě :-) Dítě na tělo, bundu navrch přes oba a pokud není vyloženě mráz, tak další vrstvy nemusíš řešit, hřejete se navzájem :-)

    Jen doplním podle mě zásadní věc: až (jestli) ho budeš vybírat, dávej pozor na to, aby bylo ergonomické. Musí mít nevyztužená záda a látku pod zadečkem od kolínka ke kolínku. Nenech se ošálit od výrobců, co tvrdí, že jejich nosítka jsou ergo a přitom prodávají tzv. visítka, která dítěti ničí záda a kyčle (zvlášť u nesedícího dítěte).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 664 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist