Zkušenosti s investicí peněz

Otázku položila: Bývalá uživatelka #174303 20.5.2020 21:17

Četla jsem nedávno článek ohledně investic a ač se to možná nezdá tak je teďka prý na to vhodná doma, musím říct, že mi to trochu hodilo brouka do hlavy a od té doby nad tím neustále dumám. Na účtu mi delší dobu leží celkem velká částka peněz, vím že to není dobrý to nechat ležet ladem, ale s investicemi sama zkušenosti nemám a líbilo by se mi, kdyby měly možnost se někde rozmnožovat i třeba jen nějaká jejich část. Kámen úrazu je to, že tomu fakt nerozumím a investice jsou pro mě jednou velkou neznámou, takže kdyby mi mohl někdo poradit a třeba říct kam investovat nebo kam se obrátit byla bych mu moc vděčná :-) díky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, o investice se zajímám taky a ono dost záleží na tom do jakého rizika chcete vstupovat a kolik máte znalosti/zkušeností. Já si část peněz převádím například na podílové fondy, ty nabízí mnoho bank. Větší investice se dají uložit do komodit nebo nemovitostnich fondů.

  • V tuhle dobu investují do drahých kovů.
    Nemovitosti i fondy nemusí být v této době ideální.

  • Já beru za nejlepší investici koupi nemovitosti (bytu) na pronájem, ale zase netuším, jak velká je tvá částka. Nemovitosti na ceně padat tak brzy nebudou, je to pasivní příjem a v případě krize se vždycky dá prodat. Dále mám potom, jako bezpečný investiční fond stavebko, ale to zúročnení i státní příspěvek je fakt malé, ale když máš měsíčne 1700 Kč se kterými nevíš co dělat, tak to není špatné a za těch 6 let pak najdeš cca 140 tisíc “jen tak”.

  • Francy21.5.2020 6:49

    Pokud jste z okolí Jičína, tak vím o skvělé finanční poradkyni. Obecně jsem proti těmto 'okrádačům', ale tahle paní se opravdu vyzná, nesnáší pojišťovny a cpaní peněz, tam kde ztrácí hodnotu. Třeba obyč stavebko u wustenrotu - úrok mám 1%, ale inflace je mnohem vyšší, takže místo, aby mi to peníze spořilo, jsem v mínusu 🤦‍♀️
    Jinak souhlasím s investicí do nemovitostí, hlavně v žádané lokalitě. U nás je to okolí Mladé Boleslavi díky Škodovce.

  • Pokud jste z okoli Brna poradim financniho poradce, nwbude propagovat hlavne sebe ale muze poradit nezavazne nezavisle, a jinak do drahych kovu moc investice neni investicw ..... To penize nenarustaji, ale na druhou stranu ani neztraceji na hodnote .... Pokud chcete aby vydelavaly tak je lepsi do nemovitosti nebo do fondu :-)

  • Já to úplně nesleduji, tak nevím co je teď výhodné, ale my si měsíčně posíláme tisícovku do fondů, který spravuje přítel, ten má teda ještě další investice v motorkách a autech, kterým rozumí, ale v těhle ve finančním sektoru nám pomáhá poradce co máme od partners. Takže pokud jsi Plzeň okolí, tak mohu taky předat kontakt, pán je to starší a svoje zkušenosti má:-)

  • Já si myslím, že asi nejlepší by v dnešní době bylo investovat do nějakých drahých kovů, například zlata. Zrovna nedávno jsem na https://www.investice.cz/ četla článek o tom, že právě zlato si v současné době jako jedno z mála drží svou hodnotu a investovat do něj se vyplatí.

  • Ahoj, my jsme se v průběhu loňského roku také rozhodli, že začneme investovat. Všichni straší, jak se bude vše zdražovat, atd., tak si myslím, že je nejlepší čas investovat nějaké volné peníze. Naštěstí máme s manželem dost našetřeno a ani jeden jsme nepřišli o práci, tak jsem hledala kam investovat a nejvíc mě zaujaly dluhopisy, na které jsem narazila na https://www.premiot.cz/ .

  • ivetkaprochazkova31.12.2021 15:23

    Našli jsme si s manželem asi po půlročním hledání za nás nejvýhodnější dluhopisy na https://www.pfcinvest.cz/nejvyhodnejsi-dluhopisy.html a dali do nich přes 350 tisíc korun. Možná si říkáte, že je to hrozně málo, ale naše úspory jsou uloženy zejména v růstových oborech jako jsou technologie, zdravotnictví, umělé hmoty a podobně. Tomu věříme mnohem víc.

  • xxx89.6.2022 13:56

    S investováním nějakou zkušenost mám, konkrétně hlavně s různými fondy a poslední dobou využívám například i investiční portál Portu. S čím se teď seznamuji, je s investováním do zlata. Tomu moc nerozumím, ale zkouším si zde https://zlataky.cz/investicni-zlate-slitky objednat zlaté slitky. Myslím, že by to nemuselo být špatné a v dnešní době je každá investice dobrá :-).

  • ivanka08729.11.2022 16:25

    Někteří lidé v době zvýšené inflace investují do dluhopisů, jiní si vybírají akcie. Já teda jedu všechno jenom přes https://www.mycoiner.cz kryptoměnovou směnárnu a doufám v úspěch. Jakmile se totiž cena zvedne alespoň o 40 % tak budu prodávat. Potřebuji si také udržet nějaký životní standard, což určitě budete chápat.

  • MagdaRadilka812.4.2023 11:35

    Mně by se taky líbilo investovat peníze, ale manžel je dost opatrný. Je radši, když máme peníze doma. Já bych klidně investovala jen to, co za rok ušetříme díky tomu, že topíme dřevem v akumulačních kamnech flamen.cz/product-brands/norsk-kleber/ . To by byl dost slušný vklad pro začátek a pak by se vidělo :-) .

  • Mít v tuhle dobu balík na účtě, tak bych koupila nějakou nemovitost, když vidím jak to furt bobtná, ale jinak mi s investicemi už delší dobu pomáhá Partners poradce a investuju tak díky němu do fondů. Ale nejsem zas nějak velký investor, abyste se nemysleli. :-)

  • Karla564618.2. 11:45

    Dobrý den, rozumím vašemu zájmu o investice a chápu, že může být obtížné se v tomhle oboru zorientovat. Jednou z možností, kterou bych vám doporučila zvážit, jsou investice do nemovitostí. Já jsem si koupila činžovní dům plný nájemníků, na který jsem si na internetových stránkách https://www.hcreality.cz/ objednala správu nemovitostí. O dům se starají profesionálové a já mám stálý měsíční příjem bez toho, abych se o něco musela starat. Hodně štěstí při vašem investičním rozhodování.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 714 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist