Zkracování děložního čípku

Otázku položila: Anonymní uživatelka #70716 23.8.2012 13:02

Ahoj holky,ráda bych se zeptala zda jte některá mělanebo máte zkušenosti se zkracováním čípku v těhu.Jsem ve 23tt a včera mi dr naměřila čípek 30mm a řekla mi,že se od poslední kontroli zkrátil o 5mm.Prý je zatím klidná,ale pozvala mě na kontolu za 3 týdny.jsem po konizaci.četla jsem o klidovémrežimu,ale dr.nic neříkala.mám doma 2,5 letou dceru moc klidu mít nemůžu.Mám se něčeho bát?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj,mě se během 3 týdnů čípek zkrátil ze 41mm na 32mm.Těžko říct,zda je to obvyklé nebo ne,byla jsem zhruba ve stejném týdnu jako ty.Ted' jsem ve 34tt,čípek má pořád 30mm a CS mám 1.

  • Ahoj, já rodila první dítě předčasně, takže teď při druhém těhu jsem více hlídaná. No a můj stav je, že od 26tt mám nařízený klidový režim, protože čípek mám jen 20mm (musí být alespoň 25mm). Teď jsem v 31tt a čípek už je jen 17mm, k tomu CS4, hlavička naléhá. Takže já mám už za sebou kortikoidní injekce, kdyby se to protrhlo, aby byly dozráté plíce. Mám rok a půl staré dítě, takže si dovedeš představit, jaké to pro mě je.
    Nic nevzdej (hlavně ne to dítě), hodně lež a odpočívej. Dělej jen krátké procházky a uvidíš jak to bude za tři týdny. Po konizaci bývá čípek obecně kratší, takže pokud neubyde více či nezačne měknout, tak se neboj.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist