Zjištěné těhotenství až ve 13týdnu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #104143 11.1.2013 17:06

Asi se vám to bude zdát přehnané, ale nezjistila jsem žádné známky těhotenství (běžně jsem menstruovala, nebylo mě špatně, váha se mě zvedla minimálně,...) až do vynechání menstruace před 2 týdny. Po zakoupení těh.testu byl výsledek pozitivní a po návštěvě gynekologa jsem jako ve špatném snu. Jsem těhotná 13 týdnů!!!! To přece není možné. Bohužel návštěva jiného gyn. toto potvrdila. A jejich verdikt mě úplně srazil do kolen. Není možné těhotenství přerušit. další dítě, sotva se uživíme už teď, navíc to miminko by určitě nebylo zdravé. Neměla jsem tušení o těhotenství, prodělala 2 virozy, jedna z nich mě upoutala se 40 horečkou na 3 dny na lůžko. Silvestr jsem dost zapila, to také není dobré. Navíc pracuji jako skladnice a běžně nosím hodně těžká břemena, prostě jsem na sebe ani mimčo nedávala pozor, když jsem o něm neměla ani tušení. Ale koho to zajímá. Zákon potrat zakazuje po 12 týdnu a tak mám donosit dítě které jistě nebude zdravé jak má být? Nebo mám skočit ze schodů či mostu?Jsemzoufalá a nevím co dělat......

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ze schodů ani z mostu radši neskákej....řekla bych doktorovi o vysokých horečkách. Když moje mamka čekala druhé dítě (měla to být sestra) chytla vysoké horečky. Ležela týden v horečkách a doktoři jí sami v podstatě přesvědčili o potratu. Nebylo by to zdravé. Zkus doktorovi říct o horečkách, alkoholu atd. Podstup testy na potvrzení nebo vyvrácení vrozených vad a pokud bude vše OK, dítě donos. Máš možnost ho dát k adpoci atd. pokud nejste schopní se o něj postarat a dát mu zázemí :-( drž se a hlavně žádné hlouposti. Určitě je to těžká situace, ale snad ji zvládneš jak nejlépe to půjde!

  • Já si myslím, že plod tím co píšeš nijak postižený nebude. Znám ženy, které dělaly mnohem horší věci než ty a maj zdravé dítě. Pokud je nemocné, tak se to zjistí ze screeningů a pak by se dal řešit potrat ze zdravotních důvodů.
    Mám teda trochu jiný pohled na život než asi většina, ale já bych to brala tak, že to dítě prostě máš mít ať už si ty o tom myslíš cokoliv, možná i proto o sobě miminko nedalo vědět dříve...
    Ale každopádně můžeš ho donosit a dát k adopci, pokud to opravdu neutáhnete..

  • S tím poškozením plodu to nemusí být tak vážné, v prvním trimestru většinou platí zásada "všechno nebo nic", kdyby bylo dítě postižené, tvoje tělo by to nejspíš vyhodnotilo a potratilo, s tím alkoholem je to tak, že bys musela pít každodenně nějakou dobu (to mi řekla gynekoložka), pokud ti tahání balíků nespustilo potrat, tak to dítě zvládlo. A jinak chápu, že je to pro tebe, pro vás šok, ale hlavně se neunáhluj, na krajní řešení je spousta času, nechte si to projít hlavou, zvažte možnosti, poraď se s gynekologem a nepanikař! A odteď už se chovej jako těhotná a nic netahej, jak už tu bylo napsané, pokud se rozhodnete, že si dítě nemůžete nechat, pořád můžeš porodit zdravé dítě a dát ho k adopci.

  • Petra311.1.2013 17:14

    A co Ti na to řekl doktor? Říkala si mu o nemoci a alkoholu. Nešel ještě udělat I. trimestrální screening? Pokud bych měla podezření na postižení miminka, ihned bych se snažila absolvovat všechna vyšetření, která by to potvrdila či yvrátila. Pokud by miminku něco bylo, je určitě možné jít na potrat i později. Každopádně z plodové vody budeš mít 100% jistotu. Z druhé strany znám spoustu holek, které taky zjistily později že jsou těhu a mimino bylo uplně zdravé.

  • Nevím,těžko se posuzuje v takovém případě,jestli miminko může být zdravé,nebo nemusí.V podstatě může být úplně zdravé a ty by jsi o něj chtěla přijít.Vím není to zrovna dobrý způsob jak uvést příklad:ale když se člověk podívá na ženské které pijí alkohol denodenně,berou drogy a miminko mají absolutně zdravé a donošené.Pokud o miminko stojíš být na Tvém místě objednám se placený screening ve 13tt a to hned,alespoň by jsi mněla v tuto dobu jistotu,že miminko je opravdu zdravé.Chápu tvojí práci,jelikož mám s tím zkušenosti taky jsem pracovala v tomto těžkém oboru jako je pracovník provozu ve velkoobchodě :-/ chápu co to je,ale přeci ti může dát gynekolog na nějaký čas vystavit neschopenku?Nebo raději to chceš nechat plavat odrodit a pak dát miminko Vaše na adopci?Myslím,že by to nechtěla žádná matka.
    Určitě,ti do toho kecat nikdo nemůže věřím,že jsi chystrá a statečná ženská,nechtě si to projít hlavou zvážit plus a mínus a pté se na 100% rozhodnou.
    Hlavu vzhůru a plno zdravíčka

  • ja jsem byla po imelem oplodneni,z testu mi vychalo vse negativni i lekari to potvzovalo ze se to nepovedlo ,po UM se mi dal vytvareli vajicka a zadrzovala voda takze jsem mela velke bolesti musela jsem do nemocnice na kapacky,tam mi davali algifen atd.,kazdy den jsem chodila na vysetreni,na ultrazvuky,brli mi i krev a porad to bylo negativni kdyz me propousteli domu s nekolika vysledkami mela jsem to cernem na bilem (negativni),takze jsem se doma nijak nesetrila,a i nadale brala brasky proti bolesti kdyz po dassich dva tydnach jsem volala k apolinari ze mam porad bolesti tak mi rekli at si druhy den rano udelam test a prijedu,ale co sem necekala bylo to ze se mi ukazali na testu 2 carky,hned jsme jelido nemocice a tam mi potvrdili ze jsem tedy tehotna a ze jsem uz dva a pul mesice,bala jsem se jak hrom ze muj chlapecek nebude zdravej,ale diky bohu je,takze nepanikar,pozadej o vysetreni a pak to res,znam hodne holek co kourili,pili alkohol,nebo dokonce brali drogy a porodili zrave deti,a tak jak pisi i ostatni je tu i reseni kdyby ses oto mimco nemohla postarat,tak to zalezi na tobe jestli bys dokazal odrodit a pak dat mimco k adopci,,preji ti klid,pohodu,a to nejdulezitejsi pro vas oba zdravicko

  • Není důvod si myslet,že je plod poškozen.Zdárně jsi jej donosila až do tedˇ.Dále budeš ty i plod sledován.Tedˇnevím z čeho jsi zoufalá více.Jestli z těhotenství,nebo fin.situace,kdyby se dítě narodilo..Vše jde zvládnout.Kapánek ale nechápu to,proč jsi se nechránila,když dítě nechceš.Zbytečně jsi se do takové situace dostala:-(

  • venysek11.1.2013 21:01

    Kamarádka se dozvěděla o těhotenství až ve 4. měsíci, protože brala prášky, menstruovala a zjistila to náhodou, až když šla pro další prášky a měla i prohlídku. Teď má 5měsíční holčičku, která je naprosto zdravá, i když do sebe v té nejhorší době dávala hormony. Co příroda chce, aby se udrželo, to se povede. Samozřejmě byla víc v těhotenství sledovaná, byla na všech testech vše v pořádku. Nijak si neubližuj, mimi může být úplně v pořádku. Pokud vy na něj nemáte, dá se to řešit jinak. Vždyť některé neplodné páry budou případně za miminko moc rádi, kdybyste to opravdu finančně nezvládli.

  • Jak si můžeš být tak jistá že dítě nebude zdravé??!!! to nikdo nikdy neví, jsou maminy které jsou na sebe opatrný hned od začátku a narodí se jim bohužel postižené dítě a jsou maminy které to od samého začátku nikterak neřeší a narodí se dítě zdravé....Např. moje sestra o těhu až do skoro 20tt neměla ani tušení, chodila na dlouhé túry, na zumbu, pila alkohol atd. Proto hned jak zjistila že je těhu tak ji doktor hnal na nějaká spec. vyšetření a tam se potvrdilo to že mimi je zdravé. Je to už nějaký pátek a malej je bez problémů. Zkus myslet pozitivně a jak radí holky, odteď se chovej jak těhu a zvaž dobře jestli by jste opravdu jednoho človíčka navíc neuživili ;-)

  • Simone12.1.2013 10:57

    Ahoj, holky ti podle mně poradily správně, já jen chci doplnit k tomu, že dítě bude určitě nemocné: já jsem případ dítěte, o kterém se matka dozvěděla až ve 3. měsíci. Do té doby pila, brala HA a když ji povylezlo bříško, tak dokonce běhala a posilovala na břicho, protože netušila, že je těhotná. A mně je teď 25 let a byla jsem naprosto normální dítě, v ničem jsem se od ostatních nelišila. Takže určitě se rozhodni podle své situace a poraď se s gynekologem, hlavně nepanikař a nedělej hlouposti. Nech si udělat testy a pak uvidíte. Navíc, jak píšou holky, při nejhorším můžete dát dítě k adopci. Vždycky je nějaké řešení. Hodně štěstí!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 613 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist