Ziva vakcina

Otázku položila: Bývalá uživatelka #29935 14.11.2017 22:07

Dobry večer. Chci se zeptat zda nemate vice info o ockovani zivou vakcinou. My byli s nasi 16 měsíční dnes. Zatim je dobra. Nikdy žádne spatne reakce po ockovani nemela..ale tohle je prece jen horší. Jak se chovat, jestli víc odpocivat, nechodit moc ven do zimy. Za týden mame akci s detmi dva dny po sobe, jestli radsi nebyt doma. Dekuji za rady a vase názory.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Také jsme měli očkování a teplota průjem a pupinky po celém těle přišli za 14 takže jsem se snažila odpočívat aby neměl ještě větší teplotu ale jinak ok

  • Ja se vzdycky po ockovani snazim, aby syn moc nelumpacil a byl vic v klidu. Ale to ho tak udrzim jen ten
    den ockovani. Druhy den uz vetsinou zase dovadi... Nikdy taky nemel zadnou reakci, az právě poprve na tu zivou vakcínu (MMR?). Doktorka nas ale varovala,ze cca 10-12 den muzou prijit horecky, pripadne vyrazka... A opravdu 10. den vecer mu vyskocila teplota na 38-39, tak dostával cipky. A treti den vyskocila vyrazka. No nebylo to nic prijemneho, cca tyden trvalo,nez byl zase o.k.

  • reakce na Priorix mohou dojít až 3 týdny po očkování. toto očkování po vpichu problematické být nemusí, ale první reakce se obvykle dostavují 7. den po očkování.
    v zásadě by mělo mít dítě minimálně ten týden klidový režim, opatrně s kolektivem, protože je oslabené a další virus v podobě nemoci, které v tomto počasí snadno chytí, by mohlo znamenat, že reakce může být silnější.
    u malého (měl vakcínu odloženou do pozdější doby než v 18m) byla reakce týden po očkování - teplota, pak se objevil atopický ekzém, který měl v klidu už asi 4 měsíce, a pak se objevila spalničková vyrážka, která mizela 2 týdny a měl se v té době vyhýbat sluníčku a zvýšené námaze.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 232 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist