Zhoršení paměti v těhotenství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #311522 2.6.2020 12:44

Měla jste to některá podobně? Čekám druhé dítě a připadám si úplně mimo. Držím v ruce klíče od domu a hledám je. Nepamatuji si co jsem včera vařila, nebo že jsem se na jednu věc ptala už podruhé. Nespím kolik bych měla. První dítě mi dává stále zabrat a je to občas nespavec. Je to normální, nebo mám trénovat mozek? Vždy jsem si pamatoval veliké množství informací a nepotřebovala diář. Teď zapomínám na hodně věcí a jsem z tohoto hodně špatná. Už i můj muž si mě za to dobrá a o to. Víc mě to mrzí.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • sisterrys2.6.2020 14:00

    Mám dvě děti, 22 měsíců a 4 roky a zapomínám dost. Víc se mi to ale stávalo před dětmi ještě v práci, když toho bylo víc (vše jsem si musela psát a občas to byl problém i s tím). Řekla bych, že to víc souvisí s tím přetížením. Těhotenství a dítko do toho, je prostě zápřah.
    Já mám období, kdy zapomínám víc a kdy míň. Teď mladšímu lezou zuby, tak je to horší. Nevyspání dělá fakt hodně.

  • Četla jsem že je to normální, tzv. Těhotenský mozek. Taky zapomínám hodně věcí

  • HaSha2.6.2020 13:35

    Taky jsem četla, že je to běžná věc. Nepociťuju to až tak moc, ale třeba zrovna dneska jsem zapomněla, že má muž pracovní oběd, a uvařila jsem pro oba. To by se mi dřív nestalo. U tebe to může být navíc podpořené únavou z nedostatku spánku.

  • dzusinka2.6.2020 14:34

    Těhotenské blbíky, úplně to znám. Muž si mě taky dobírá. S počtem dětí se to zhoršuje, protože to první přeruší myšlenku, kterou už tak horko těžko udržím a potom už nevím, co jsem chtěla. Zapomínala jsem v půlce věty její konec. S druhým potvrzuji, že to bylo horší než s prvním.

  • macicekkajik2.6.2020 15:26

    Jak já říkám: "Není problém myšlenku vytvořit, ale udržet ji." Docela se děsím, až budu těhotná, teď mám kolikrát problém vzpomenout si, co jsem vlastně chtěla a v práci, když mi někdo přetrhne myšlenku, což je hodně často, to bude mazec.

  • Ja zapomnela zavrit kufr u auta a frcela si pres celou Plzen s otevrenym poklopem. U druheho tehu jsem jela nakoupit a nezamkla a ani nezavrela dvere u domu. Lekla jsem se, kdyz jsem se asi za pul hodiny vratila. Nikdo u nas nebyl...ja jen nezavrela. Ach jo...asi to je normalni.

  • Uplne normalni. Ja kdyz v tehotenstvi musela v praci myslet, bylo mi pak dokonce blbe, mozek to nedaval...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist