Zdravotní pojišťovna - výběr

Otázku položila: ladymartik 8.12.2011 15:30

Ahoj holky, neprošla jste některá náhodou porovnáváním pojišťoven? Jsem na začátku těhotenství, a tak si říkám, zda by mě některá pojišťovna nenabídla více než ta má. (VZP) Doporučíte mi nějakou? Děkuji.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já mám OZP a ta připlácí v těhotenství až 3.500.
    Ale co vím tak asi nejvíc dává Metal Alianz, ale osobní zkušenost nemám.

  • Mě by spíš zajímalo, co nabízí VZP v těhotenství..??..

  • Ahoj, myslím, že nedávno říkali ve zprávách, že nejde změnit zdravotní pojišťovnu, zažádat můžeš, ale změna se provede až od ledna 2013. Ale nejsem si jistá, jesti to platí už teď, nebo až od ledna.

  • Verousek898.12.2011 16:49

    http://www.pruvodcezp.cz/porovnani-zdravotnich-pojistoven. Tady si můžeš jednotlivé pojišťovny porovnat, ale ber to dost s rezervou! Jelikož některé pojišťovny nabízí různé své speciální programy (jako např. právě VZP), díky kterým příspěvky můžeš získat, ale v tomto srovnání nejsou uvedeny. Nebo jsou tu třeba uvedeny příspěvky, které pojišťovna vyplácí na základě dalších ukazatelů (jako např. příspěvky pro dárce krve, kteří mají třeba až zlatou Jánského plaketu a v tabulce jsou uvedeny ty nejvyšší příspěvky, které můžeš získat). Samozřejmě nejlepší je, když si najdeš stránky jednotlivých pojišťoven a tam najdeš jejich informace a hlavně podmínky získání daných příspěvků. Co jsem tak vypozorovala, tak nejvíce přispívá pojišťovna METAL-ALIANCE, ale nemá moc poboček a hlavně s nima nespolupracuje moc lékařů. Další dobrá je pojišťovna MV ČR nebo Vojenská zdravotní pojišťovna.

  • Ahoj, no já teď vím, že právě VZP přispívá na očkování a to i na očkování proti rakovině děložního čípku, které je fakt dost drahé a proto se příspěvek opravdu hodí. To je taky důvod k zamyšlení ...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist