Zdravotní a sociální pojištění jak je to ?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #215750 3.12.2016 5:19

Ahoj,
Studuji dálkově a déle přemýšlím ohledně prace. Je hodně těžké najít něco na zkrácený úvazek. Dělala jsem tak rok, bohužel na dobu určitou a za paní na mateřské. Tak jsem hledala něco nového. Hned našla. Dva měsíce vydržela na místě za plný úvazek. Bohužel opravdu se nedá k tomu studovat. Vzdala jsem to. Je blbost platit soukromou školu když jsem ji nestihala a začala mít problémy. Tak jsem šla na úřad prace se zaregistrovat poprvé a práci hledám. Jsem na úřadě chvíli sice, ale děsí me jednou ty ,,pohovory potvrzené''. Snažím se něco najít, ale dokonce mi řekli na jednom místě, že hledají jen pres vánoce. Děs..takto zneužívat zkušebku. Tak si tak pohrávam s myšlenkou jak je to ,,na volné noze'' ? Ze bych byla někde brigadne a platila si ZP a SP sama? Jde to takhle vůbec ? Na kolik vychází? Školu chci řádně dodelat chybí mi rok a kousek. Byla bych blba to zahodit :( nebo jak byste to řešily vy ? Je mi 21.let školu potrebuji. V dnešní době je to základ :(.

Děkuji moc

Doplnuji - ziju od 18.let spokojeně od rodičů a nejaky příjem také potrebuji. Bohužel ne každý ma na rodiče štěstí ( alkohol) :(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • medulinek3.12.2016 7:08

    At budes jako zamestnanec nebo icar,stale zustane stejny problem - zkraceny uvazek. Delam HR a bohuzel ac je po alternativnich uvazcich stale vetsi poptavka ( studenti,maminky na a po RD), zamestanavatele na ni vubec nereaguji. Nepises z jakeho jsi mesta a v jakem oboru hledas. Snaze najdes nekde v obchode,fast foodu,ale samozrejme tomu odpovida i odmena.

  • Pie.com.key3.12.2016 10:44

    A proč neděláš na DPP? Normálně brigádky, ideálně více různých, aby ses nemusela omezovat na hodinách a výdělku, který je na DPP omezený, když děláš pro jednoho zaměstnavatele. Já to tak dělala během studia a až po škole jsem začala na "plný úvazek" podnikat.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 559 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist