Zdravé večeře

Otázku položila: Bývalá uživatelka #32543 31.1.2012 18:51

Snažím se jít zdravě, ale někdy to z nedostatku surovin nejde. Přes den celkem vím, co jíst, ale s večeřema to je horší. Někdy není čas na vyvařování teplých večeří. Proto bych ráda uvítala tipy na studené večeře:) Dělala bych si klidně zeleninové saláty, ale mám horší trávení a zeleninu většinou trávím hodně špatně, takže pak mívám průjmy.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • S tou zeleninou to nemusí být nutně "špatné trávení". Ona zelenina pročišťuje střeva, takže pokud jí nejíte delší dobu a pak si dáte salát, tak je docela logické, že budete mít průjem. Já měla stejný "problém", ale pak jsem zeleninu začala jíst pravidělně a celkově mám stolici lepší než před tím. Jinak k večeři si nejraději dávám právě zeleninu, nemusí to být nutně salát, třeba obložená mísa - zelenina, nízkotučný sýr, kvalitní šunka + celozrné pečivo (vše samozřejmě v přiměřeném množství). Taky jsem si poslední dobou oblíbila sýr cottage, dobré jsou i různé sýry typu lučina, gervais apod. Nebo mám hrozně ráda pomazánky, např: nastrouhaná mrkvev, celer, trochu citronové šťávy, pepř, lehce osolit, bílý jogurt (nebo napůl jogurt a majonézu - ale jen občas, když jí výjmečně koupím). Další pomazánka (ta už asi není tolik dietní): jenda malá konzerva tuňáka ve vlastní šťávě, trochu jarní cibulky (i obyč. cibule stačí), nastrouhaná sterilovaná okurka (množství podle chuti), trošku osolit, opepřit a smíchat s bílým jogurtem - ta hrozně chutná i mému příteli, který je vybíravka. No, mohla bych sepsat knížku, ale tohle u nás ze studených večeří letí nejvíc :-)

  • petulinkaa1331.1.2012 19:33

    ja si dam treba nakrajene rajcata s mozzarelou,posypu bazalkou...nebo si namazu suchar syrem a tak,nemusi to byl vylozene cista zeleniny...zkus celozrnou housku s lucinou a tak,stridat to a telo si zvykne,uvidíš :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist